„Tu ești dator!” Despre latura urâtă a obligațiilor într-o relație

Orice relație, fie ea de prietenie sau de dragoste, va fi bazată pe niște responsabilități.

Doar îndeplinind anumite sarcini și asumându-ți niște obligațiuni, dai dovadă de maturitate. Totodată, oferi încredere celui de alături și-l convingi că se poate baza pe tine.

Responsabilitățile trebuie îndeplinite și asumate. Dar nu lăsate pe umerii altcuiva. Nu e corect să te eschivezi, născocind diferite scuze neargumentate.

Nimeni nu-ți este dator.

Tu, poate ești un  om optimist și plin de viață. Tuturor le zâmbești. Nu te sperie încercările. Ești mereu pregătit să faci un pas în spate, doar ca să-ți faci avânt. Poate ai vrea ca și ceilalți să aibă un comportament optimist atunci când interacționează cu tine.

Dacă ești un om fidel și prioritatea ta principală este – sinceritatea. Ai vrea ca și cei care te înconjoară să fie fideli și sinceri cu tine. Trebuie să știi  – nimeni nu este dator cu nimic față de tine.

Nici tu nu ești dator cu nimic în fața cuiva.

Obligațiunile și responsabilitățile într-o relație se împart. Iar reciprocitatea nu lipsește. Dar nu ești obligat cu nimic în fața cuiva. Nu ești dator să îndeplinești obligații care nu-ți aparțin. Nu e corect să-ți asumi cu mult peste jumătate de responsabilități, vină și reproșuri.

Chiar dacă ai senzația că iubești. Iar dragostea pe care o porți față de partenerul tău, te-ar obliga să îndeplinești mult mai multe responsabilități, decât ai face față. Nu este așa.

O relație sănătoasă nu te obligă cu nimic, nu te constrânge și nu-ți creează limite.

Sufletisme.ro