Cum îl provoci să rămână alături de tine o viață

Viața este o provocare continuă. Să întâlnești pe cineva, să te apropii de sufletul său, să-l cunoști și să rămâi aproape, este o provocare la fel de mare. E nevoie de reciprocitate, de asumare, de angajament și de conștientizarea faptului că de multe ori conceptul de NOI va fi predominant.

Nu te apropii orbește de inima cuiva. În primul rând, împărtășești un set de valori. Acest om îți pare atât de apropiat așteptărilor tale, visului tău, felului în care îți imaginai caracterul și comportamentul celuilalt. Înțelegi că doar cu această persoană ai putea vorbi despre orice.

Conexiunea emoțională a fost stabilită, sunteți împreună de ceva timp, vă simțiți bine în această lume creată de ambii. Doar că nu este suficient. A te simți bine alături de cineva și a trăi alături de acest om o viață întreagă este o diferență vizibilă.

Relația înseamnă o permanentă implicare, un angajament continuu. În acest fel îi transmiți partenerului un mesaj clar: „Sunt alături de tine, mă simt bine în această relație, sunt gata să contribui și mai departe la bunăstarea și și la echilibrul ei.”

Desigur, este important ca acest scop să fie reciproc. Se întâmplă ca, la un moment dat, partenerul să fie copleșit de greutatea emoțională din relație și să se dinstanțeze. Iată de ce este vital să existe comunicare, Oricând, de fiecare dată când apar întrebări, neclarități.

Și nu doar atunci. Pasiunea nu dispare din relație, chiar dacă trec anii. Dorința de a-l face fericit pe celălalt nu dispare nici ea. Empatia, susținerea, energia pozitivă pe care o emani în raport cu omul drag pot menține aprinsă flacăra respectului și a admirației.

E nevoie de cunoașterea partenerului, pentru a experimenta asemenea emoții

E nevoie de cedare și de acceptare. Anume acceptarea va anula orice disconfort emoțional interior, oferindu-ți posibilitatea să îmbrățișezi felul de a fi al omului, cu toate neajunsurile și calitățile lui, cu toate deprinderile lui, care nu dispar nicăieri.

Te detașezi astfel de faza euforică a unei relații și treci cu mult curaj la o nouă etapă, acolo unde ochelarii roz nu mai sunt, acolo unde realitatea îți poate da peste cap așteptările. Această schimbare este o porvocare și pentru partener. Este mult mai ușor să evoluați împreună.

Să vă oferiți suficientă libertate unul celuilalt, pentru a nu vă simți sufocați în această relație. Să cunoașteți totuși care sunt limitele, pentru a nu dezamăgi și a nu aduce durere în inima celuilalt. Să ascultați, de fiecare dată când credeți că nu ați înțeles pe deplin un mesaj.

Pentru a reuși să păstrezi alături un om bun, este important să fii pregătită pentru un asemenea om. Să fii echilibrată emoțional, conștientă de noul rol. Să-l cunoști cu deschidere, fără a avea intenții egoiste, dorința de a domina în relație.

El va rămâne alături o viață, găsind armonia alături de tine. Găsind liniște și nebunie, știind că anume tu ești femeia care îi trezește cele mai sincere emoții. El va rămîâne, fără a fi forțat, fără a fi mințit de aparențe. Se va simți bine alături de tine.

Atunci nu vei ști dacă povestea voastră poate dura o zi sau o viață. Mult mai târziu, privind în urmă, vei ști că totul s-a întâmplat corect. Că toate deciziile voastre, toate cuvintele și acțiunile, toate dorințele și visurile v-au adus acum, în prezent, sărbătorind o viață în doi.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com