În viața fiecărui om dragostea vine de două ori!

Fiecare om vrea să iubească și să fie iubit cu adevărat. Dragostea leagă doi oameni pentru ani de zile sau chiar pentru o viață și în tot acest timp le oferă certitudinea că cel de alături este singurul în stare să iubească total și singurul care merită să fie iubit total.

Atunci când vine dragostea (și ea vine pe neașteptate), îți dai seama cât de insuficient ai trăit până acum și cât de străini erau oamenii de alături. Probabil ai fost fericit și înainte. Ai fost, dar nu din dragoste. Iar asta face toată diferența.

Uneori prima dragostea este și marea dragoste iar asta e cu atât mai frumos. Te scutește de îndelungata așteptare a omului tău și de cunoașterea altor oameni. Totuși, de cele mai multe ori viața te învață că fiecare experiență e potrivită, dar nu și fiecare om întâlnit este potrivit.

Atunci te schimbi și acest proces este ireversibil, pentru că vrei să faci fericit pe cineva. Vezi diferența, nu mai vrei doar să fii fericit, dar și să faci fericit pe omul drag. Asta o înțelegi prima dată cu prima adevărată iubire, când lași deoparte tot ce este egoist.

Atunci înțelegi cum e să ții la un om, cum e să îți fie dor, cum e să plângi din nimic sau să râzi de la o simplă amintire. Atunci ființa ta se potrivește cu așteptările, sufletul și visurile celuilalt. Nu întotdeauna e la fel de reciproc, dar asta nu te oprește să iubești.

Prima dragoste are deprinderea să rămână pentru toată viața. Diferă doar felul în care rămâne: uneori ca o amintire plăcută, uneori ca un blestem, uneori ca o rană pe care vrei să o închizi mai repede. Uneori pur și simplu printr-un inel pe deget. Atunci prima dragoste e și ultima. Mai rar.

Însă abia atunci când vine cu adevărat dragostea, o simți.

O trăiești responsabil. O vrei zi și noapte alături de tine, pentru că te completează și îți dă motive să fii mai bun, mai implicat, mai perfect. Altfel te implici, altfel te gândești la prezent și la viitor. Nu mai tratezi lucrurile superficial, nu mai gândești doar pentru tine.

Înțelegi că e diferit de relațiile pe care le-ai avut înainte, din simplul motiv că tu ești diferit. Te implici diferit. Iubești diferit. Înțelegi că împreună cu acest om ai avea copii, familie, călătorii de vis, o casă, o grădină, o lume a voastră.

Nu te-ar speria momentele când nu veți avea nimic. Pentru că veți avea unul pe celălalt. Nu poți confunda starea asta de împlinire nici cu cea mai nebună noapte și nici cu cea mai frumoasă aventură. Dragostea adevărată trece dincolo de timp.

Ea se trăiește în liniște. Se adună cu fiecare zi. Înflorește cu fiecare zi. Și fie că vine din prima sau după zeci de căutări, ea rămâne la fel de puternică, pentru că e unica. Unicul sentiment, ce te poate scoate din trecut și îți oferă șansa unui viitor frumos.

În viața fiecărui om dragostea vine de două ori. Prima „întâlnire” e nevinovată, plină de euforie, caldă ca o ploaie de vară. E primul fior, primele emoții, prima datâ când ai spus „te iubesc”. E contopirea ta cu realitatea care ți se întâmplă.

Ce de-a doua este sinceră, de-o viață. Este cea adevărată. Sunt oameni pentru care prima dragoste a rămas și ultima. Sunt oameni care, între prima și a doua dragoste, au trăit nenumărate povești, care totuși nu au fost pentru ei. Ambii vor trăi cu recunoștință dragostea.

© Sufletisme.ro