12 lucruri pe care partenerii și le spun într-o relație fericită

Așteptările noastre într-un cuplu țin în mare parte de validarea noastră ca femei și bărbați, de accepare și afecțiune, de respect și responsabilitate, de suport și cooperare, de recunoștință și admirație.

Selecția de mesaje de mai jos vine ca o exemplificare a ceea ce ne dorim să auzim într-un cuplu funcțional și sănătos. Ele reprezintă valorile general acceptate și recunoscute ca fiind necesare și fundamentale unei relații. De aceea, atunci când vei trece prin această listă, verifică-te nu prin prisma mesajelor ad literam, ci prin prisma temelor pe care le au în spate.

Indiferent de ce provocări avem în față, le vom depăși împreună.

Siguranța este una dintre necesitățile de bază a unui om. A confirma verbal siguranța printr-o promisiune de încredere este vital pentru unii oameni și, cu siguranță, foarte plăcut pentru ceilalți.

Știu că treci printr-o perioadă mai grea. Cum aș putea să te ajut?

Empatia este un atribut valoros al oamenilor. Dacă este corelată și cu un caracter proactiv în situații de criză demonstrează că ai alături un partener alături de care poți să-ți bifezi toate planurile, indiferent de obstacole.

Sunt încântat că investești în tine și în pasiunile tale!

În cuplurile de succes partenerii se încurajează reciproc spre a se dezvolta, spre a investi în propriile personalități. Pentru că sunt conștienți că a-și depăși condiția face parte din traseul spre iubirea de sine. Iar cine se iubește pe sine, va fi capabil să ofere și mai multă iubire și să aducă noutate și stare de bine în relație.

Mă bucur atât de mult că ai reușit! Trebuie să sărbătorim!

Paradoxal, este foarte greu să găsești pe cineva care să fie cu adevărat fericit pentru realizările tale, fără a se simți intimidat, invidios sau eclipsat în relație. Dacă ai alături partenerul care se poate bucura sincer pentru tine și, în plus, își alocă timp pentru a le sărbători și a le valorifica alături de tine, este un semn important că relația voastră este una admirabilă.

Indiferent de opinia oamenilor din jur, eu știu cu cine m-am căsătorit.

Ne dorim parteneri care să ne iubească așa cum suntem. Pentru ca acest lucru să se întîmple, e nevoie ca acesta să ajungă să ne cunoască cu adevărat și în ciuda sau datorită a ceea ce a descoperit – să ne iubească și să ne accepte, chiar și atunci când cei din jur nu reușesc să o facă. Este o dovadă de solidaritate profundă să poți fi de partea partenerului tău, să-i aperi imaginea și interesele atunci când acestea sunt atacate.

Mă bucur să știu că suntem pe aceeași lungime de undă.

Una dintre valorile de bază a unui cuplu este împărtășirea aceluiași set de valori. La fel de important este să ajungi la un consens în toate aspectele importante ale traiului în doi. Această frază este o confirmare a compatibilității dintre voi și validează alegerea pe care ați făcut-o implicându-vă în această relație.

Hai să ne facem un plan pentru ce dorim să realizăm în următoarea perioadă!

Într-un cuplu sănătos, planificarea este la fel de importantă ca și spontaneitatea. Organizarea văva ajuta să vă responsabilizați în vederea realizării visurilor voastre comune. Este absolut normal ca albii să fiți implicați, atât în etapa planificării, cât și în cea de execuție. Pe lângă faptul că veți obține ceea ce vă doriți, vă veți consolida ca echipă și veți ajunge să vă cunoașteți și mai bine.

Hai să petrecem timp împreună!

Prin a petrece timp împreună putem să subînțelegem o mulțime de lucruri. Fie că e vorba de un moment de intimitate, de o ședință de gătit sau de un moment de conversație, timpul petrcut împreună este o componentă esențială pentru o relație solidă.

Am cumpărat/făcut acest lucru pentru tine!

Este frumos să faci serviciu persoanei dragi sau să-i dăruiești ceva. Vine din dorința de a face fericit partenerul, valoare esențială într-un cuplu armonios.

Ai foarte mult potențial! Te admir! Știu că ești capabil/ă!

Dragostea face oamenii mai buni. Pentru că într-o relație sinceră, bazată pe dragoste, partenerii pot identifica calități și talente pe care respectiva persoană nu le putea recunoaște. Nu ezita să faci complimente, să încurajezi potențialul partenerului tău. Vei observa cum și calitatea relației voastre se va îmbunătăți considerabil, odată cu încrederea în sine.

Pentru mine ești atrăgător, în orice moment al zilei!

Este foarte important ca într-un cuplu ambii parteneri să se simtă doriți. Sexul este un component important a relației. Odată ce lași nesiguranța, gelozia și suspiciunile să preia controlul, este clar că unul dintre voi nu are siguranța că este dorit. Dacă știi că este cazul vostru, nu ezita să fii cât mai vocal referitor la atracția ta pentru partener.

Te iubesc!

Această frază este o concluzie a tot ce se întâmplă între voi. Un Te iubesc spus sincer și la momentul potrivit poate energiza și resuscita relația. Spus zilnic, Te Iubesc-ul devine un reminder al lucrurilor și oamenilor care contează.

Îți mulțumesc!

Nu în ultimul rând, este foarte important să-ți manifești recunoștința. Cuplurile care își spun des acest lucru, dezvoltă respectul reciproc și aprecierea a ceea ce aduce prezența partenerului în viața lor. Nu ezita să folosești cât mai des această frază în conversațiile voastre!

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com