Vei înțelege că anume el este omul tău în aceste momente importante

Iubirea nu este complicată. Nu poți suferi, atunci când inima ta este plină de sentimente profunde. Nu poți să urăști pe cineva, atunci când îi dorești tot binele din lume. Iubirea devine periculoasă atunci când o amesteci intenționat cu gelozia dusă în extreme.

Când o combini cu mult egoism, cu refuzul de a construi. Relația cu omul de alături nu este complicată. Cel puțin nu atunci când vrei să oferi, să apropii de sufletul tău lumea lui, să-i cunoști povestea, să vrei să depășești neclaritățile și îndoielile.

Cel mai simplu și sigur mod să înțelegi cine este alături de tine – un suflet drag sau un străin – este să te regăsești în anumite situații și să vezi ce simți atunci, cum ești atunci. Vei înțelege că anume el este omul tău după felul în care veți trăi iubirea.

Fără scheme complicate, fără ecuații infinite, fără intenții ascunse. Veți fi doi oameni dispuși să cedeze din propriul egoism și gata să investească în ceva mai mult. Vei simți asta, trezindu-te dimineața și fiindu-ți bine să-l știi alături.

El își va asuma rolul de partener, cu toate detaliile care înconjoară acest statut. Alături de el vei fi în siguranță și anume acest sentiment puternic de a avea încredere în el te va face să-ți deschizi inima, să consideri această relație ca fiind ceva mai mult decât o încercare, un test.

Vei ști că poți să-i ceri ajutorul, fără a descoperi un om egoist. El va fi alături, de fiecare dată când prezența lui va fi necesară. Este un adevăr: având pe cineva alături e firesc să te simți mai bine. Dacă nu te simți bine și suferi, ești o persoană dependentă emoțional și incapabilă să fii fericită de una singură.

Atunci nimic nu mai este stabil

Atunci este corect să te întrebi ce cauți acolo, în acel spațiu străin ție. Fiindu-ți alături, veți putea comunica despre orice. Mai mult decât atât, vă va fi plăcut să ascultați argumente, să înțelegeți ce simte fiecare, care sunt valorile și care este trecutul.

Vei fi sigură că nu va pleca pe ușa din spate la prima dezbatere mai aprinsă. Alături de el vei evolua. El îți va susține intenția de a performa într-un anumit domeniu. Va ști cât de important este acest lucru pentru tine. Va ști să nu se îndepărteze, atunci când îl vei dori aproape.

El îți va încuraja nebuniile și pasiunile, pentru că ele sunt o parte din tine. Vei ști că atunci când te vei întreba: „Cum este omul meu?” nu vei căuta prea multe definiții. Îl vei găsi alături de tine și-ți vei spune: „Da, el este omul meu. 

Omul care mă iubește și mă susține. Omul alături de care pot să construiesc, alături de care pot fi tăcută și copilăroasă, de dragul căruia aș fi gata să cedez, să-mi doresc mai mult. El e omul meu de încredere, așa a fost ieri și așa va fi și mâine.

El îmi vrea binele, eu îi doresc binele. Ne iubim sincer, cu bunele și cu relele noastre, dar toate adevărate. Suntem două suflete, fiecare cu trecutul său, fiecare cu povestea lui, care într-o zi și-au apropiat suflete și poveștile și au decis să rămână împreună.

Matur, conștient, responsabil, pentru toate zilele în care vom fi recunoscători și ne vom iubi.”

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com