Cât de departe ai merge pentru dragoste? Cum să construiești o relație începută în mediul virtual

Aș trece oceanele, munții, mările pentru tine. Este una dintre frazele cele mai populare din piesele de dragoste. Dar, pentru unii dintre noi, această frază nu se rezumă la o metaforă. Odată cu intensificarea comunicării pe rețelele de socializare, multe cupluri s-au găsit și s-au plăcut în mediul online. Deși tindem să dezvoltăm relații de amiciție doar cu persoane pe care le cunoaștem, fac parte din mediul prietenilor noștri adevărați sau virtuali, uneori o conversație cu un om aflat peste mări și țări, se poate dezvolta frumos într-o relație cu final fericit.

Până a lua o decizie în acest sens, ar fi bine să conștientizezi câteva aspecte ale unei relații construite în mediul virtual:

1. Deoarece ea se bazează pe comunicare, ai putea fi cucerit de acest aspect al relației voastre și să uiți că pe lângă acest aspect, în viața reală, în cocktailul relației voastre mai intră și alte aspect: sexul, situația materială, gestionarea momentelor de tensiune în timp real, rutinele zilnice, viciile, relațiile cu familia, integrarea într-o altă comunitate/societate, încrederea.

2. Fii pregătit/ă ca, desi să ai certitudinea că cunoști un om deja, să îl găsești diferit de cel/cea cu care ai comunicat virtual. Ține minte că relația voastră adevărată începe abia din momentul în care stați față în față. Până atunci, sunt doar exerciții de cunoaștere.

3. Oferă-ți timp pentru acomodare. Dacă urmează să întâlnești un om de care ești deja atașat în urma comunicării online, nu fi speriat/ă dacă la început ambii veți părea stângaci și chiar înstrăinați.

4. Deși există multă presiune atunci când timpul e limitat, încercați să vă relaxați și să vă concentrați pe relația voastră, chiar și atunci când trebuie să împărțiți acest timp cu rudele și prietenii. Este și o modalitate bună de a vedea partenerul în ipostaze noi, dar și o ocazie bună de a vă manifesta ca parteneri, prieteni, într-o conjunctură în care cel puțin unul dintre voi nu se simte ca acasă.

5. Stabiliți un grafic de întâlniri, ca o promisiune a investiției pe care sunteți dispuși să o faceți, așa încât ambii să vă planificați resursele corespunzător. Totuși, nu uita, spontaneitatea este binevenită într-un cuplu de îndrăgostiți.

6. Fiți sinceri. Nu promiteți mai mult decât sunteți dispuși să oferiți. Dar nici nu oferiți mai mult decât este adecvat pentru stadiul relației voastre. Așteptările mari duc spre dezamăgiri, iar investițiile deplasate deconectează și sperie partenerul, în cazul în care acesta își dorește o relație construită sănătos.

7. Nu leneviți. Tindem să dăm tot ce avem mai bun din noi în mediul online, iar în realitate folosim aceleași arme și… nu funcționează. Realitatea e mult mai solicitantă, din toate punctele de vedere.

8. Creați-vă în online motive de sărbătoare în offline. Organizați online momente frumoase pe care le veți trăi în offline. Profitați de libertatea de a visa pe care mediul virtual ne-o dăruiește și transpuneți visele în ocazii reale. Ce poate fi mai romantic decât atât?

9. Fiți conștienți că odată ce potențialul vostru partener își ia angajamentul să parcurgă o distanță lungă pentru a vă vedea, interesul său este unul real (cu excepția maniacilor sau obsedaților). Dacă însă interesul tău nu e la același nivel, nu încuraja această întâlnire decât atunci când te vei simți pregătit/ă.

10. Nu puneți presiune unul pe celălalt. Știți cel mai bine că a merge până la capătul lumii pentru un om este o decizie mult mai importantă decât un simplu plan de vacanță. Apreciați gestul la justa lui valoare, nu grăbiți evenimentele și lăsați lucrurile frumoase să se întâmple.

Gânduri bune. Multă iubire!

Sufletisme.ro