Cum dragostea ta pentru cineva poate deveni bolnăvicioasă

Atunci când iubești simplu, când dragostea este reciprocă, când simți că ceea ce trăiești este frumos și corect, nimic nu te poate face să ai dubii față de prezent. Ce se întâmplă însă când emoțiile sunt în dezechilibru? Ce faci atunci când ceea ce oferi nu este pe departe egal cu ceea ce primești?

Iubești sincer, te iubește sincer. Până în moment când partenerul se îndepărtează. Motive sunt diferite: el crede că este normal să fie și momente neutre în relație, au intervenit alte priorități, alte modalități de a interpreta acest echilibru. Tu ești cea care rămâne cu un gol, pe care încerci să-l umpli de una singură.

Sau începi să cerșești dragostea lui. La început o faci în mod inconștient, repetând și multiplicând gesturile făcute anterior. Crezi că așa poți să-i captezi atenția, accepți să joci un rol dublu, unde din partea ta se cere tot mai mult.

Ajungi în acel moment dificil, când presiunea ta îl incomodează pe partener, îl face să se retragă și mai mult. Tu însă crezi că este doar un moft al lui, o modalitate lașă de a-și argumenta absența, lipsa de emoție. Totuși, este foarte probabil ca emoțiile lui să fie la fel de puternice, doar că a decis să ia o pauză de la acest haos sentimental.

Reacția ta este una nefirească în situații obișnuite și argumentată în acest caz: te cuprinde frica. Dacă îl pierzi? Cine te va mai iubi la fel de mult? Cu cine vei tări aceleași emoții puternice? Nu conștientizezi că astfel devii și mai vulnerabilă în fața imprevizibilului din viitor.

Vei deveni captiva propriei iubiri

Tot ce-ți vei dori va fi să-l vezi fericit. El este idealul tău, această relație este perfectă, deci trebuie să reîntorci tot ce s-a pierdut pe drum. O faci cu propriile eforturi, dar și riscuri. Riscul cel mare în acest caz este să oferi ceea ce pe departe nu-și dorește partenerul.

Pauza ar putea să se transforme într-o răcire continuă a sentimentelor. Nu mai este cale de întoarcere din partea lui. Pe când în cazul tău abia începe strategia de recucerire. Îl provoci, îl spionezi, îi urmărești pașii și mișcările, poate poate îți transmite un mesaj.

Mesajul nu vine, sau cel puțin nu este pe departe cel la care te-ai așteptat. El îți spune că nu te mai recunoaște, că această relație este o amăgire. Tu te înfurii, nu îți vine să crezi că gesturile tale sunt interpretate în acest fel. Din acest moment, de la dragoste la ură nu a mai rămas mult.

Între timp, ai putea fi geloasă, revoltată sau supărată. Ai putea să-ți exprimi durerea în zeci de feluri. Deznodământul este același: încet, dragostea dintre voi se transformă într-o mocirlă unde vă spălați amintirile și dorința de răzbunare.

Ar putea fi exact invers: să regăsești bărbatul în rol de partener dependent și femeia în rol neutru. Ar putea trăi ambii parteneri o insuficiență de atașament, de înțelegere. Pentru a evita un sfârșit atât de trist, comunicați, din nou și din nou, până lucrurile devin clare. Suficient de clare, încât să fiți siguri de sentimentele fiecăruia, de intenția fiecăruia, de tot ceea ce aveți în gând și în inimă.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com