5 gesturi prin care un bărbat poate distruge dragostea unei femei

Iubirea ei nu va fi suficientă, pentru a aduce și a păstra încrederea în relație. Eforturile ei nu vor putea compensa un comportament egoist, atunci când orice efort este anulat și orice tentativă de a construi împreună nu contează.

Totul se poate prăbuși ușor, în acele momente de indiferență, cu acele cuvinte pline de frustrare și aroganță, prin acele decizii luate doar pentru binele propriul. Totul poate fi distrus pentru totdeauna, atunci când gesturile vorbesc despre lipsa iubirii.

Există mult egoism și multă manipulare. Alege să se folosească de sinceritatea ei, să profite de un suflet bun, să refuze orice asumare și orice moment de încredere. Alege să interpreteze realitatea așa cum vrea, să se joace cu emoțiile partenerei.

O forțează să se schimbe de dragul lui, să ia decizii în favoarea lui, să-i fie frică de propriile visuri și opinii. Doar că dincolo de atașament există limite și există propria demnitate, care conving o femeie să nu mai permită un comportament toxic.

El vrea să controleze totul, el se consideră mai important, mai special. În loc să construiască și să îndepărteze orice urmă de îndoială, pune presiune inutilă, o acuză de toate lucrurile urâte, o minte doar pentru a avea dreptate.

Doar așa poate păstra alături un suflet iubitor, doar prin manipulare și măști poate transforma afecțiunea în obsesie. Este un fel de a fi care distruge încrederea, lasă loc pentru frică și suferință. El devine un străin, ea nu mai poate fi lângă acest om.

Nu există siguranță, conexiune emoțională, sinceritate

Este felul în care un bărbat manipulator urmează un scenariu avantajos lui: în locul siguranței aduce multe îndoieli, în locul liniștii sufletești trezește frica și sentimentul de vină, în locul sincerității preferă să mintă și să se prefacă.

De fiecare dată când îl provoacă să fie asumat, corect, implicat se retrage în propria lume, manifestă un comportament defensiv, nu spune nimic despre propria lume și propriul trecut, nu există planuri comune de viitor, nici acea perspectivă.

Refuză să stea de vorbă, să explice, să ofere răspunsuri potrivite. Nu-l interesează că anume această atitudine o îndepărtează pentru totdeauna, nu contează că-l imploră să vorbească, să vină cu anumite reacții, să demonstreze.

Acele discuții de suflet, acea comunicare sinceră nu există deloc. Există reproșuri, acuzații inutile, critici zilnice, interpretări sau tăceri intenționate. Există o detașare emoțională de fiecare dată când este nevoie de implicare sau susținere.

Trădează și minte. Nu vrea să se complice cu o relație serioasă, nu vrea să rămână fidel și asumat. O consideră doar o variantă de rezervă, este gata în orice moment să evadeze din relație, să caute alte emoții, să se prefacă.

Toate acele comportamente toxice, toate cuvintele urâte și rolurile egoiste, toate reproșurile și acuzațiile distrug pentru totdeauna încrederea și dragostea femeii, o provoacă să renunțe, să înțeleagă că nu are rost, să oprească totul.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com