De ce nu-i suporți pe unii oameni, chiar dacă nu ți-au făcut nimic rău

Nu-l suport pe omul acesta, nici nu știu de ce.

De fapt, nu te-ai gândit, însă în spatele unei antipatii mereu există un motiv logic. Poate e vorba de o asociere neplăcută sau un semnal non-verbal care te-a intimidat. Poate e vorba de o alegere pentru care nu îl simpatizezi sau faptul că seamănă prea mult cu tine, cea pe care nu vrei s-o accepți ca fiind parte din tine?

Iată un top al motivelor:

1. Pentru că i-ai încadrat deja într-un tipar

Este foarte ușor să cădem în aceasă capcană. Avem deja un ghid complet pentru fiecare stereotip în parte, așa că cel mai simplu lucru este să etichetăm și să păstrăm distanța. În acest caz, un simplu efort de a comunica cu respectiva persoana ne-ar ajuta să ne reformulăm poziția.

2. Pentru că sunt oglinda propriilor tale nesiguranțe

Un om pe care nu-l suportăm aparent fără motiv este unul care deține trăsături și caracteristici pe care le dezagreăm la noi înșine. Odată ce vei fi mai prietenos și mai tolerant cu tine însuți, mult mai puține persoane îți vor părea insuportabile.

3. Pentru că îți amintesc de cineva din lista ta neagră

Unii oameni ne amintesc de cele mai sumbre experiențe trăite. E important să descoperi legătura și să disociezi evenimentele. Asocierile sunt elemente ale creativității. Nu-ți complica viața contaminându-ți mediul cu asocieri negative ale trecutului. Depășește-le.

4. Pentru că te simți inconfortabil în preajma lor

Unii oameni ne testează limitele. Vorbesc prea mult, prea tare. Unii se plâng non-stop sau râd fără motiv. Alții mănâncă prea zgomotos. Ne obosesc. Nu sunt atenți la igienă. Sunt vulgari. Într-un cuvânt, îți provoacă disconfort. Este, cu adevărat un test de rezistență. Apelează la bunul lor simț, iar dacă nu funcționează, apelează la al tău. Atât timp cât nu fac nimic ilegal, e unica soluție.

5. Pentru că prezența lor ți-a dat niște planuri/așteptări peste cap

Uneori unica vina a oamenilor este că apar în momentul neașteptat, la locul nepotrivit (din perspectiva noastră). Această antipatie însă, este la fel de circumstanțială cum este și cauza. Va dispărea atunci când îți va trece supărarea momentului trăit.

6. Pentru că te simți în pericol în preajma lor

Poate ai observat anumite comportamente care te-au intimidat sau obiecte care te-au pus în gardă. Când e vorba despre pericol, fii mereu cu ochii în patru. Ia măsuri de precauție. Alertează poliția atunci când observi ceva suspect.

7. Pentru că îți creează frustrări/complexe

Unii oameni sunt atât de frumoși, prietenoși, empatici, încât uneori devin insuportabili. Aceasta e doar problema ta. Privește în interior și vezi ce rană sângerează. Schimbă perspectiva. Oamenii mai buni decât noi ar trebui să ne servească drept inspirație, nu motiv de negativism.

8. Pentru că ți se par supraapreciați de cei din jur

Doar pentru că tu nu rezonezi cu valorile cuiva, nu înseamnă că nu este un om agreabil. Fii neutru. Acceptă diversitatea și libertatea la opinie.

9. Pentru că crezi că se dau drept cine nu sunt

Pentru că nu ți se par credibili. Se comportă excesiv de amabil cu toată lumea, sunt foarte complezanți, și ai impresia că sunt fie fățarnici, fie ipocriți. Acesta ar fi unul dintre motivele de top, într-o lume a rețelelor de socializare. Soluția este să gestionezi rațional comunicarea cu ei.

10. Pentru că nu le agreezi stilul de viață și nici alegerile

Pentru că sunt foarte diferite de alegerile pe care le-am face noi. Teoretic. Nu uita însă că viața este imprevizibilă. Empatizează mai mult cu acești oameni și chiar dacă nu îi vei îndrăgi în continuare, vei căpăta un anumit grad de toleranță față de ei.

Nu uita. Ura sau antipatia sunt sentimente negative, distructibile. Noi ar trebui să fim primii interesați să scăpăm de acestea, în loc să le alimentăm!

Gând bun.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com