Ce înseamnă să fii o variantă de rezervă

Este important să stabilim din start: nu există situații intermediare atunci când vine vorba de alegerea cuiva de a te considera drept rezervă. Nu pot fi date explicațiii banale, precum că nu este hotărât, sau că nu știe ce simte față de tine.

Sunt argumente manipulatoare, menite să te adâncească și mai mult în mocirla îndoielilor și a anulării respectului de sine. Este în interesul acestui om care profită de tine să nu-ți spună totul până la capăt, să te arunce în mocirla necunoscutului.

Nu este atât de complicat să înțelegi că nu ești prioritatea cuiva. Gesturile, cuvintele și acțiunile celuilalt vor reprezenta cea mai sigură dovadă a minciunii. Sau, la fel de important este ca tot ceea ce spune acea persoană să coincidă cu ceea ce face.

Chiar dacă, aparent, îți va spune că ține la tine, refuzul de a-ți răspunde la apeluri, lipsa unui interes vădit și felul în care va încerca de fiecare dată să-și argumenteze deciziile luate în defavoarea ta – toate vor transmite același mesaj.

Până la urmă, e vorba de alegeri. Fiecare este responsabil de alegerile pe care le face, așa cum aceste alegeri transmit o intenție, o atitudine, un răspuns. Alegerile poartă cu sine un angajament, o atitudine, definită de propriul caracter.

Atunci când cineva de cele mai multe ori decide să anuleze întâlnirea cu tine, când un moment mai prost prin care treci nu este urmat de o susținere sau un cuvânt bun, când simpla prezență este forțată – lucrurile devin clare.

Nu contezi atât de mult pentru celălalt

Există un element distinctiv la omul pentru care nu ești o prioritate: mereu va fi ceva sau cineva mai important pentru el. O altă întâlnire, o altă activitate, un alt apel, alți ochi pe care să-i vadă. Alte inimi pe care să le susțină, alte suflete să înțeleagă.

Această tendință de a te pasa pentru altă dată va deveni o rutină, cu care se va obișnui rapid. Va înțelege că ești disponibilă, dar nu e neapărat acest lucru trebuie să fie reciproc. Îți va cere să-i respecți deciziile, fără a le respecta pe a le tale.

Lista poate continua la nesfârșit, având același titlu: indiferență și deprindere. Acolo unde nu este prezent un sentiment sincer apare indiferența, acolo unde sunt acceptate anumite feluri de comportament apare deprinderea.

Nu e nevoie de nimic special pentru a anula acest statut. Este suficient să începi să te iubești cu adevărat. Atunci vei percepe lucrurile așa cum sunt, fără a le oferi un suport emoțional fals. Atunci vei ști unde este limita după care nu vei permite nimănui să treacă.

Vei ști că a fi căutată doar când celelalte opțiuni au căzut nu este o variantă bună pentru tine. Vei ști că a fi mereu înțeleasă greșit, chiar dacă acționezi corect, nu este neapărat vina ta. Vei ști și că nimeni nu trebuie să stea veșnic alături, dacă nu merită timpul și emoția ta.

Iubește-te și respectă-te mai mult. Acceptă în viața ta oameni corect, care știu să prețuiască oameni la fel de corecți.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com