Diferența dintre bărbatul care te iubește cu adevărat și cel care doar are nevoie de tine

Te atașezi de sufletul lui, îi accepți felul de a fi, descoperi lumea lui și te îndrăgostești de fiecare cuvânt. Ai încredere în acest om, vrei să crezi că nu te va trăda vreodată, trăiești cu pasiune prezentul și te bucuri de fiecare clipă.

Dar atașamentul tău poate fi anulat imediat, dacă îți dai seama că intențiile lui nu sunt la fel de sincere. Nu răspunde cu iubire la gesturile tale, nu vrea să se complice cu o relație serioasă, nu își deschide sufletul.

Pur și simplu are nevoie de tine, de afecțiunea și grija ta, de admirația și nebunia ta, de felul în care îi îmbrățișezi povestea fără a-l critica sau a-i cere să se schimbe. Însă, imediat cum se va plictisi sau va găsi altă poveste, va pleca.

Este important să înțelegi la timp dacă sentimentele omului de alături sunt sincere, dacă vin din inimă, dacă în spatele unor acțiuni nu se ascunde interes sau manipulare. Știi că omul iubitor pur și simplu nu își va permite să fie egoist și arogant.

Nu va căuta să se folosească de tine, să se prefacă de fiecare dată, să te acuze de toate lucrurile greșite. Va fi în primul rând asumat, respectuos și grijuliu cu tine. Ești prioritatatea lui, în orice moment, indiferent de aparențe sau situații.

Din iubirea pentru tine el vrea să construiască, să fie conectat emoțional la povestea ta. Îi pasă atunci când te simți prost, când treci prin momente mai complicate, când ai nevoie de răspunsuri, când îi ceri să vină cu reacții potrivite.

Bărbatul care doar are nevoie de tine nu-i pasă

Pentru el nu contează detaliile, realitatea, adevărul, comunicarea, îmbrățișările sincere. Contează propriile dorințe, propriile așteptări, propriile scopuri egoiste. Contează să aibă de fiecare dată dreptate, să-și trăiască libertatea.

Încearcă să te manipuleze, să impună comportamente și emoții străine, să se joace cu sentimentele tale, vine cu o mie de reproșuri și acuzații, chiar dacă știe că nu ai greșit cu nimit. Este modalitatea toxică de a pasa responsabilitatea.

Bărbatul iubitor nu fuge pe ușa din spate atunci când apar provocări. El vrea să fii fericită, să nu îți fie frică de prezent și de viitor, să trăiești recunoștința în relație, să te bucuri de această poveste, să construiți împreună.

El refuză să mintă, să aducă instabilitate între voi, să flirteze cu alte femei. Este omul tău de încredere, cel care te va ajuta și te va susține în orice moment, cel care va ceda și va accepta compromisul, va sta de vorbă cu tine.

Omul profitor va ascunde adevărul, îți va face multe promisiuni goale, nu vor exista planuri de viitor sau discuții sincere între voi. Va găsi mereu alte lucruri mai importante de făcut, alți oameni mai speciali de apreciat.

Pentru el ești doar o aventură, o emoție temporară, o soluție de moment. Pentru bărbatul iubitor ești femeia vieții lui, cea care îl motivează să fie mai bun. Alături de el trăiești cu recunoștință și bucurie, alături de el iubești din toată inima.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com