Ce se va întâmpla, atunci când vei înceta să-i scrii tu prima

Există o linie fină între iubire și dependență, între capacitatea de a oferi și felul aproape inconștient de a te dedica unui om, unei relații. Trecând linia, riști să te pierzi în povestea celuilalt, să mimezi o relație, să te transformi până nu te mai recunoști.

Sigur nu îți dorești acest lucru. Altfel, te-ai pune în pielea personajului imatur emoțional, gata să sară îm brațele primului întâlnit. Propriile valori, lecțiile de viață, felul tău de a fi și respectul de sine te vor forța să calculezi bine, înainte să faci un gest necugetat.

Ce legătură există între o atitudine corectă și intenția de a înceta să scrii de fiecare dată prima mesaj partenerului? Una simplă. Atunci când te respecți și îți pasă de timpul tău, de prezentul și viitorul tău, nu accepți orice fel de comportament.

Fiind într-o relație, este firesc să existe și reciprocitate. Angajamentul fiecăruia, asumarea rolului de partener: sunt lucruri fără de care nu poți continua prea mult. A încerca orbește să-l provoci pe omul pe care îl iubești, să-l forțezi să-și asume acest rol – nu este responsabilitatea ta.

Disperarea nu-și are loc într-o relație unde se construiește. Vrei să-i scrii pentru că-l iubești, ai răspunde. Scrii mesaje, suni, insisști: pentru că îți pasă. Și atunci, dacă el nu procedează la fel, ce concluzii îți poți face? Care este reciprocitatea în această ecuație?

Deși testele nu sunt salutabile într-o relație, este important totuși să-ți răspunzi la unele întrebări. Și dacă partenerul tot întârzie cu aceste răspunsuri, găsești o metodă intermediară, una în care pur și simplu ți-ai asuma rolul de observator.

Ce se va întâmpla atunci?

Va avea intenția să te caute? Își va face griji, te va telefona după câteva ore, zile sau deloc? Va fi un motiv să pună capăt relației sau un motiv să înțelegi că-i pasă? Cert este că, de acum înainte, vei refuza să mai accepți jumătăți de măsură.

Percepe gestul drept un filtru al sentimentelor. Ce contează cu adevărat, rămâne. Ce nu este al tău, se va îndepărta. Această pauză din partea ta îl va provoca să înâeleagă ce simte cu adevărat pentru tine, dacă vrea sau nu să fie în această relație.

Dacă va dori, următorul pas este să-i fie dor. Respectiv, este firesc să încerce cât de curând să te vadă, să-ți audă vocea, să se asigure că totul este în regulă. Este nefiresc să păstreze în continuare un aer indiferent. Până acum avea argumentul că tu vii cu inițiativa, dar acum?

Între timp, reușești să faci și tu ordine în gânduri. Să găsești puțin mai mult timp liber pentru tine, pentru visurile și dorințele tale. S-ar putea în aceste momente de singurătate să înțelegi inevitabilul. S-ar putea să simți că iubești prea mult acest om.

Cu condiția să nu revii la acel statut de persoană dependentă. Căzând pradă tentației, înainte să-ți faci o concluzie corectă, reiei același cerc vicios. E simplu: dacă îi pasă, va înțelege că este momentul să acționeze, să vină și el cu partea lui de implicare.

Firește, asemenea comportamente nu sunt potrivite pentru o relație serioasă, acolo unde ambii parteneri sunt dispuși să comunice deschis despre orice.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com