Cum să faci fericită femeia pe care o iubești

Se întâmplă să cunoști o femeie și aceasta să-ți devină dragă. Faci următorul pas, comunici mai mult, descoperi un fel de a fi și îți place ceea ce descoperi. Schimbul de emoție a avut loc cu succes, îți trezește o stare de împlinire faptul că oferi, că primești, că se nasc sentimente noi în inima ta.

La fel de mult contează și ce fel de emoții crești în inima ei. Încredere sau îndoială? Dorință sau refuz? Ce mesaj transmiți? Cât de mult ești dispus să investești?

O femeie fericită este condiția unei relații sănătoase, a unei case în care domină bucuria de a trăi alături de cineva, a unui spațiu unde armonia și pacea își au locul. Și atunci, încerci să explici că totul este reciproc (da, este așa), sau depășești anumite argumente teoretice și aduci un zâmbet pe buzele femeii dragi?

Nu ai nevoie de teorie pentru a defini un gest firesc

În schimb, ai nevoie de curaj și înțelepciune, pentru a face respectivul gest fără a căuta dovezi. Iubești o femeie și, respectiv, vrei să-i oferi o lume plină de dragoste.

Iubești o femeie, deci ai ceritudinea că anume această persoană merită timpul și efortul tău. O faci conștient, dar fără a forța relația cauză-efect. Lucrurile pornite din dragoste nu au nevoie de argumente în plus.

Te gândești: cum să o faci fericită? Doar e atât de imprevizibil comportamentul ei, doar e atât de complicat să satisfaci dorințele cuiva și cu siguranță nu ar aprecia mici gesturi. Ba ar aprecia. Pentru început, acceptă felul ei de a fi și anulează formula obligației în satisfacerea dorințelor partenerului.

Sunteți doi adulți, pe deplin conștienți de încărcătura emoțională pe care o purtați cu voi, de trecutul pe care vi l-ați asumat și de posibilitatea construirii unei lumi mai bune.

Ne-am obișnuit să complicăm lucrurile, doar pentru a argumenta propria indecizie și frică. Ne este teamă să investim cu emoție în omul de alături, pentru a nu fi supuși unui proces dureror la final.

Și dacă finalul nu vine niciodată, ce faci: riști să trăiești pe jumătate, să investești cu frică, să crezi că fericirea vine de la sine? Nu reinventezi lucrurile atunci când te gândești cum să aduci bucurie în ochii unui om drag.

Pentru început, îți asumi rolul de partener

Devii conștient de faptul că o relație presupune efort, iar să te simți bine alături de cineva probabil este cea mai importantă condiție a unui trai în doi satisfăcător. Fericirea unei femei nu depinde numai de tine, dar fericirea femeii implicată într-o relație depinde în mare parte de partener.

Dacă aduci în relație sinceritate, grijă, devotament, atenție, căldură, răbdare, dacă ești gata să asculți și să înțelegi, dacă ești dispus să construiești și să investești, fericirea nu va fi un efort, ci o consecință.

Se întâmplă să cunoști o femeie și aceasta să-ți devină dragă. Atunci, ai toate motivele din lume să o faci fericită. Atunci, ai șansa să fii și tu fericit.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com