Cum poți pune capăt războiului din sufletul tău de sine stătător

Fiecare dintre noi își poartă propria luptă existențială. În fiecare zi obținem viziuni noi asupra vieții și oamenilor, depășim obstacole, experimentăm emoții de tot felul. Creștem în calitate de personalități. Asta e viața – un proces lung și dificil de construcție și năzuire la fericire și pace lăuntrică.

Dar e și mai dificil acest proces când nu ne luptăm doar cu ceea ce vine din exterior, ca să ne provoace, dar și cu demonii ce se ascund în propriul nostru suflet.

Traumele din copilărie, rănile psiho-emoționale, complexele – toate aceste lucruri sunt povara pe care suntem nevoiți să o purtăm prin viață și care ne distorsionează, în cel mai negativ mod posibil, percepția sinelui și a realității.

Ca să punem capăt acestui război lăuntric, trebuie să învățăm să ne acceptăm și să ne iubim cu adevărat!

Într-adevăr, nu putem experimenta viața în toată profunzimea ei până nu dobândim o relație sănătoasă cu noi înșine. Și asta pentru că toată energia negativă din interiorul sufletului nostru blochează accesul emoțiilor pozitive în noi. Ne suprimă dorința de a explora, fără frică, tot ce înseamnă să fii om.

Găsim mii de scuze.

Scuze pentru a nu schimba lucrurile spre bine, pentru a continua să dezacționăm. Drept rezultat – rămânem scufundați în nefericirea noastră ani de zile. Ne plângem că ni se întâmplă doar lucruri rele și că nu mai rezistăm. Suntem aruncați vehement de la o ardere emoțională la alta; de la o depresie la alta.

E firesc să trecem prin nenumărate greutăți în viață, dar nu e deloc firesc să preluăm doar durere și suferință din ele și să nu căutăm echilibru emoțional. Dacă alegem să vedem și să simțim doar partea negativă a vieții, noi nu ne iubim pe noi înșine și nu ne vrem binele cu adevărat.

Noi, pur și simplu, ne irosim emoțional fără a crește și a ne mișca înaine. Și atunci, doar prin iubire necondiționată de sine se poate crea o viață înțeleaptă și fericită.

De aceea este vital să ne debarasăm de reproșuri, violență și critici neobiective în adresa noastră, pentru a învăța să trăim și să savurăm viața din nou. În caz contrar, ne vom pomeni devenind proprii noștri dușmani.

Vom lupta atât împotriva altora, cât și împotriva noastră. Vom regresa și treptat – ne vom stinge din cauza acestei suferințe insuportabile.

Fiți blânzi cu voi înșivă, iubiți-vă și viața voastră în sfârșit va căpăta sens și culoare!

© Sufletisme.ro