Despărțirea nu este o linie dreaptă. Fii pregătit să cazi și să te ridici de mii de ori după același om

E Bine.

Ți-ai spus că nu sunteți potriviți unul pentru celălalt. Ambii ați făcut ordine, ați repartizat lucrurile și chiar dacă cineva a rămas jefuit, nimeni nu s-a mai plâns după verdictul final. Cel puțin, pentru ceva timp.

Dar trec zilele. Și suferința apare. Nu vrei s-o recunoști, nu o înțelegi pe deplin. O negi, pentru că nu îi mai vezi sensul. Dar ea există. Și doare.

Apoi te dai bătut. Înțelegi că lupta nu are sens și că e mai bine să o lașă să-și facă spectacolul. Dar, surpriză. A doua zi te trezești de parcă cineva a șters cu buretele ziua de ieri. Ai energie, ești plin de viață și gata de un nou început.

Până a treia zi. Când o iei de la capăt.

Suferința despărțirii te ține mereu în susans. Nici o zi nu e ca cealaltă și ți se pare că nimic nu ajută. Alergi în cerc, obosit și dezorientat, între entuziasm și disperare, între renaștere și trecut.

Dar nu dispera. Suferința își are limitele ei. Te testează până te bulversează. Dar în ziua în care nu te va mai surprinde cu nimic, te va părăsi. Brusc, senin, fără resentimente.

Suferința are nevoie de timp ca să te vindece. Mătură prin tine cu sârme ghimpate, te lasă să-ți revii, apoi revine să-și facă treaba. Intervențiile dor. Dar te lasă sănătos.

Nu mai lupta cu suferința.

Bucură-te de compania ei. Invit-o la o ședință de depănare a amintirilor, plânge-ți drama pe umărul ei, ascultă o piesă nostalgică și stai cu ea de vorbă până te plictisește tema. Consum-o până nu va mai avea altă opțiune decât să doarmă întreaga zi următoare. Consum-o până te eliberează.

Îți vei da seama, atunci când ea va fi plecat demult, că îți este dor uneori de ea. Și că, chiar dacă era atât de dificil să realizezi acest lucru anterior, suferința are o frumusețe creatoare. Ea ne face sensibili, empatici, visători, creativi.

Deci, nu disprețui nici un moment al vieții tale. Totul este efemer. Ești norocosul care are șansa să experimenteze viața cu toate trările ei.

Ești Om, ești Binecuvântat.

© Sufletisme.ro