Fă ce vrei, cum vrei, când vrei, dar căsătorește-te din dragoste

Căsătoria nu este o intrigă ieftină, de care poți scăpa cu prima ocazie. În căsătorie nu este un om căruia poți să-i dai papucii când vrei. Nu construiești când îți vine și nu pleci când ai cheful.

Ești mereu prezent, altfel ceva se rupe, ceva nu va mai fi la fel. Nu poți să decizi când să te apropii și când să te îndepărtezi de cineva. Ești de fiecare dată conectat emoțional.

Atunci, cum să fii alături de un om pe care nu îl iubești? Cum să te trezești dimineața și să nu vrei îmbrățișarea celuilalt? Cum să împarți la doi și acest doi să fie atât de inexistent? De asta, indiferent ce ar fi, căsătorește-te din dragoste.

Căsătorește-te cu omul de lângă care nu ai pleca la prima ceartă și pentru care ai fi gata să cedezi uneori. Căsătorește-te cu omul pe care-l simți aproape, din suflet și nu din interes.

Cu cel care îți simte emoția, nu doar o acceptă ca o constatare. Dacă te simți prost, va reacționa. Dacă îți este greu, va reacționa. Dacă te doare sufletul, va reacționa.

Căsătărește-te cu un om empatic, care vrea să construiască, să înțeleagă, să se apropie de inima ta, să ofere tot ce are mai bun.

Căsătorește-te cu cel alături de care ți se potrivesc poveștile

Idealurile, planurile de viitor. Pentru că că din acel moment nu vei avea altă cale: veți fi două entități libere ce vor deveni un tot întreg, două lumi care se vor intersecta atât de mult, două vieți care își vor combina anii, amintirile, dorințele.

Veți fi împreună la bine și la greu. De asta indiferent de orice, căsătorește-te din dragoste.

Pentru că atât de multe lucruri veți face în doi. Veți călători în doi, veți face mâncare în doi, veți primi oaspeți în doi, vă veți certa în doi, veți crește copii în doi.Atunci cum să faci toate astea fără dragoste?

Fără certitudinea că cel de alături e omul cel mai potrivit pentru asta. Că tu ești cea mai potrivită lângă el.

Se simt relațiile crescute din dragoste și cele crescute din obișnuință. În primele lucrurile vor merge de la sine, spontan uneori și cu o dorință continuă de a face fericit pe celălalt. Pe celelalte le trăiesc oamenii neîmpliniți.

Atunci cum să fiți doi și încă neîmpliniți? E greu, dacă nu imposibil.De asta, indiferent ce s-ar întâmpla, căsătorește-te din dragoste.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com