Cum vei înțelege că pentru partenerul tău ești o prioritate

Să recunoaștem, nu toate relațiile se bazează pe principiul echilibrului de emoție și al încrederii reciproce. Se întâmplă să oferi totul, fără să primești la fel de mult. Se întâmplă să-ți dorești schimbări și să vezi de partea cealaltă indiferență. Sau invers.

Atunci, acțiunile și cuvintele partenerului îți pot transmite un mesaj clar: ești importantă pentru el sau nu ești? Omul de lângă tine te vrea aproape sau nu te vrea? Există lucruri care vă apropie sau doar rutina vă ține împreună?

A fi o prioritate pentru partener este o condiție esențială într-o relație fericită. Și a considera partenerul o prioritate este la fel de important. Atunci când doi oameni independenți, maturi emoțional, fiecare cu lumea și povestea sa, decid să-și apropie aceste lumi, nu este suficientă o emoție.

Așa cum nu sunt suficiente cuvintele goale, vorbite de un profitor. Nu ai cum să construiești din promisiuni, din jurăminte fără efect. Altceva stă la baza relațiilor de lungă durată, acolo unde domină respectul reciproc și buna înțelegere.

Implicarea, felul în care contribui la starea de bine a celuilalt, felul în care raportezi interesul tău la interesul omului drag și al binelui comun – iată ce contează mai mult. Prezența acelui om în viața ta presupune o emoție pozitivă în plus, altfel riști să cazi în capcana dependenței emoționale.

A fi o prioritate pentru partener înseamnă să existe responsabilitate din partea lui în raport cu tine. A fi responsabil înseamnă să-ți pese de emoția celui de alături. Să întrebi ce s-a întâmplat, atunci când o vezi tristă. Să te apropii, atunci când e nevoie de tine.

Să intervii, atunci când știi că ai cum.

Sau, e vorba de timpul petrecut împreună. Efectiv, chiar dacă fiecare aveți activitățile voastre, vă faceți timp unul pentru celălalt. Timp pentru a vă susține, timp pentru a răspunde la mesaj sau la un apel, pentru a da de înțeles că îți pasă cu adevărat.

Timp pentru a pune întrebările potrivite sau pentru a asculta un răspuns. Deci, contează și latura calitativă a acestui timp. Partenerul înțelege cât de important este pentru tine, dar și pentru ambii, să existe o reacție. Știe cât de mult contează atenția lui.

Îți dai seama dacă există sau nu atenție în momente spontane: atunci când îți cere părerea, când te ajută să chemi un taxi, fiind prinsă în treburi, când își asumă o parte mai mare din responsabilități, tu fiind presată de timp. Când se implică în mod constant.

A fi prioritate înseamnă să-l știi implicat în relație, gata să ofere sprijinul său oricând este necesar. Nu-l forțezi și nu insiști: ajutorul vine firesc, ca rezultat al sentimentelor pe care le are pentru tine. De aici vine și intenția de a te cunoaște cu adevărat.

Dorința de a ști care sunt valorile tale, ce preferi să mănânci la micul dejun și ce nu ai face categoric niciodată. De aici vine și dorința de a se deschide în fața ta. El este gata să vă faceți planuri de viitor, pentru că te vrea în acel viitor. El vrea să-ți cunoască prietenii și familia.

Pentru că este un nou pas al apropierii și cunoașterii. El construiește o lume a voastră, așa cum o faci și tu. O lume în care fericirea celuilalt, armonia și starea de bine a cuplului este o prioritate.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com