Dacă ai iubit-o vreodată, nu îi sfâșia sufletul

Poveștile de dragoste au toate un început minunat, cel puțin interesant. Dar ceea ce marchează cu adevărat un om este sfârșitul acestora.

Un sfârșit de relație e ca un verdict care, deseori, primează peste sentimentele și amintirile pe care le-ați acumulat împreună. De aceea este foarte important să îi dai șansa fostului partener să se poate ridica.

Despărțirea e de la sine o povară grea de dus. Atunci însă când o faci în stil mitocan, cinic, lipsit de respect, răzbunător, ea va avea efecte devastatoare asupra partenerului tău. Dar și pe tine va ajunge să te urmărească la un moment dat.

Oprește-te înainte de a răni

Dacă ții la ea, oprește-te în momentul în care în gâdurile tale ea nu mai este o prioritate. Înainte de a o trăda, înainte de a o răni, vorbește cu ea. Încercați să găsiți împreună o soluție. Iar dacă le epuizați pe toate, vă veți separa împăcați cu voi înșivă și unul cu celălalt.

Respectul mai presus de tot

Indiferent ce a dus la decizia despărțirii, păstrează respectul pentru fostul tău partener. Cu siguranță există elemente bune care să le tempereze pe cele negative. Privește respectul ca un punct zero.

Dacă reușești să ajungi acolo la final, vei avea ocazia să crești într-o altă relație. Dacă ai ajuns plin de ură și resentimente, va trebui să parcurgi calea până acolo de unul singur.

Oricum nu ai ieși dintr-o despărțire, nu ai cum să fii mai învingător decât atât – respectând și fiind respectat.

Fii onest

Dacă ai iubit cu adevărat, fii onest. Nu da speranțe deșarte atunci când tu deja ți-ai făcut planurile. Nu căuta pretexte ca s-o faci să se chinuie degeaba încercând să salveze relația voastră.

Nu o manipula să creadă ca ea e cea care a greșit, când de fapt tu ești cel care nu mai are nici chef și nici sentimente. Nu o fă responsabilă de eșecul vostru, atunci când decizia a fost doar în mâinile tale.

Nu ponegri omul pe care l-ai iubit!

Nu încerca să distrugi reputația și imaginea unui om, folosind mpotriva lui informații pe care ți le-a încredințat atunci când simțea că ești demn de a le păstra. Cel ce recurge la asemenea metode este demn de dispreț.

A lovi în vulnerabilitățile ascunse ale unui om este specific unui laș, a trăda încrederea totală  primită la un anumit moment de dragul unui deliciu sadic, este sub demnitatea unui om. Îi vei sfâșia sufletul, îi vei distruge reputația, dar, spre deosebire de tine, nu va fi mai puțin om decât era.

Fii asumat

Oamenii rămân neîmpăcați în urma relațiilor, pentru că în majoritatea cazurilor, au avut de-a face cu oameni neasumați, oameni care nu au avut niciodată discernământul să-și recunoască propriile greșeli.

Iar nedreptatea, a fel ca și umilința, sunt două emoții care pot provoca furie și frustrare pe termen lung.

Dacă ai iubit cu adevărat, nu-l lăsa pe fostul tău partener în această poziție. Domolește-ți orgoliul și asumă-ți partea de vină. Va fi o terapie pentru ambii.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com