Semne că omul pe care îl iubești doar încearcă să se folosească de tine

Nu de fiecare dată vei găsi reciprocitate la omul de lângă tine. Mai mult decât atât, se întâmplă ca sentimentele tale să fie folosite împotriva ta. Ajungi la un moment dat să te regăsești lângă un om toxic, capabil să rupă toate podurile dintre voi, doar pentru a-și satisface ego-ul.

Da, te doare să știi că persoana în care ai cea mai mare încredere se folosește de tine. Dar este mult mai potrivit să știi acest lucru, decât să suferi zile și ani buni, de dragul unei iluzii, a unei dependențe constante, favorabile lui și atât de dăunătoare ție.

Omul căruia nu-i pasă nu va căuta explicații pentru gesturile sale urâte. Pur și simplu va acționa, dominând conversațiile, impunându-și opiniile, construind propriile castele în jurul visurilor tale. Te vei trezi singură, izolată de toată lumea, fiindu-ți atât de frică.

Și totuși, ceva te va lega de el, o forță inexplicabilă, căreia îi vei spune simplu: iubire. Dar tei vei hrăni doar cu firimituri din această iubire, aruncate în mod umilitor. O altă forță emoțională va domina relația voastră: critica. Nu-i va place nimic, niciodată.

Va critica felul care te îmbraci, felul în care vorbești, felul în care mergi. Va critica valorile tale, visurile și dorințele. Critica va fi o modalitate eficientă să te coboare la un nivel de unde nu vei mai avea voce. Te vei întreba în mod constant ce nu este în regulă cu tine.

Partenerul tău va fi gelos. Atât de gelos, încât îți va limita timpul petrecut cu alte persoane, chiar și cu prieteni apropiați. Toți oamenii din jur vor deveni intruși, capabili să atenteze la lumea voastră. Va ști cât de subțire este povestea lui, dacă vor afla și alții despre ea.

Veți petrece mult timp împreună

Nu neapărat veți face ceva util sau interesant în acest timp. Cercul vicios va fi reluat: critică, atitudine indiferentă, umilire. Scopul prioritar al acestui personaj va fi controlul absolut, în toate domeniile vieții tale. Iată de ce va fi mult mai ok dacă vei renunța la acel job.

De ce ai nevoie să evoluezi, să-ți urmezi visurile? Oare nu este el suficient de bun, de important pentru tine? Această manipulare va fi atât de fină, încât de multe ori vei avea impresia că omul de lângă tine îți dorește tot binele din lume.

Jocul va continua. Odată cu trecerea timpului, îi va fi tot mai greu să te convingă că are dreptate. Își va permite prea multe, iar tu vei începe să conștientizezi că valorezi mai mult. Atunci va interveni cu promisiuni uriașe: el vrea o familie cu tine, vrea copii, vrea totul.

Dar acest tot va întârzia să apară. Nu vor exista pași ulteriori, etape la care să avansați. Doar cuvinte rostite în gol, doar îmbrățișări false. Prietenii vor susține relația voastră, din moment ce de față cu ei el va fi atât de drăguț. O mască pusă voluntar, doar pentru a crea impresiile potrivite.

Va insista să-l urmezi oriunde dorește. Va amenința că pleacă. Te va acuza că nu simți nimic pentru el. O consecutivitate de acțiuni bine gândite, trase la indigo. Atât de superificial, și totuși atât de frumos pentru sufletul tău însetat de iubire.

Dar vei simți că nu acolo este casa ta, că nu acele brațe te vor aproape. Atunci vei pleca, promițându-ți să te iubești mai mult, să pui limite, să te oprești la timp. Pentru că din iubire nu poți suferi. Din iubire poți doar să vrei binele cuiva.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com