Dacă vrei să ai o relație sinceră și plină de iubire cu omul tău, ține minte aceste 5 lucruri

Nu există relații perfecte. Orice relație, fie de prietenie sau de dragoste, are nevoie de întreținere emoțională și nu doar din partea unui partener. Ambi trebuie să depună efort și timp pentru a menține relația, dacă își doresc ca aceasta să dureze în timp. 

O prietenie, o relație de dragoste, o căsnicie e ca un dans. Din clipa în care unul dintre parteneri nu se mai conectează cu celălalt, dansul își pierde din farmec, acel cuplu nu va mai transmite emoții și nici nu va mai putea dansa împreună. 

Atunci când doar unul dintre parteneri încearcă să ofere tot ce are mai bun relației în care se află, mai devreme sau mai târziu acea relație se va destrăma. Nu vor exista legături puternice între doi oameni, incapabili să ofere mai mult decât să ceară. 

Dacă vrei să ai o relație sinceră cu omul tău, ascultă-l și transformă gândurile în cuvinte care exprimă supărarea, dar nu jignesc. Comunicarea este cea mai importantă cărămidă în consolidarea unei relații puternice. Ea poate vindeca până și cele mai dureroase răni.

Comunicarea sinceră, despre orice lucru care contează, despre valori și despre sentimente, va păstra acea conexiune importantă, va elimina orice urmă de îndoială, va răspunde la toate întrebările. Comunicarea va deveni o forță împotriva oricăror obstacole.

Dacă vrei să ai o relație autentică cu omul tău, fii tu indiferent de circumstanțe și lasă-l și pe el să fie natural oriunde s-ar afla. Nu-ți construi relația pe stereotipuri, ci luați împreună deciziile și procedați precum credeți că este corect și bine pentru viitorul vostru. 

Dacă vrei să ai o relație solidă cu omul tău, crede în el

Chiar dacă începutul drumului pe care l-a ales este plin de încercări și greutăți. Viața este formată din urcușuri și coborâșuri, dar cel mai frumos moment e atunci când ajungi la succes cu omul care te-a ajutat să urci fiecare scară, chiar dacă era greu. 

Dacă vrei să ai o relație plină de iubire cu omul tău, oferă iubire ținând cont de limbajul lui de iubire. Cineva se va simți iubit dacă va auzi complimente din partea omului drag. Altcineva se va simți important dacă va fi ajutat la treburile casnice sau va petrece timpul liber cu omul iubit. Omul tău cum se simte iubit? 

Dacă vrei să ai o relație bazată pe reciprocitate, nu fi omul care doar cere, fii și cel care oferă. Iubește-l pe cel de lângă tine așa cum ai dori tu să fii iubit. Ascultă omul tău așa cum ai vrea tu să fii ascultat. Ai grijă de relație așa cum ai avea grijă de propria persoană.

Nu fi egoist, nu încerca să demonstrezi ceva celuilalt. Relația nu este un joc și nu este o concurență. Este încercarea de a găsi un drum comun, o cale pentru doi, o formă de interacțiune care să fie pe placul amândurora. Iar acest proces este continuu.

Nu poți astăzi să-ți dorești atât de mult apropierea și mâine să dispari din lumea celuilalt. Apoi să revii, de parcă nu s-a întâmplat nimic. Implicarea, sinceritatea, atașamentul și siguranța sunt constante într-o relație frumoasă, acolo unde partenerii se respectă.

Ține minte: dacă vrei să ai o relație sinceră cu omul tău, pur și simplu iubește cu adevărat. 

© Sufletisme.ro

Sursa foto. unsplash.com