Cum să înveți să te iubești din nou? 15 ritualuri zilnice care te vor ajuta

Dragostea de sine include mai multe componente importante cum ar fi respectul, încrederea, empatia, susținerea față de propria persoană. Bazându-ne pe acestea, îți propun să experimentezi cu următoarea listă de sugestii. Alege-le pe cele care au impact pozitiv vizibil asupra ta și încorporează-le în rutina ta zilnică:

1.Fă-ți complimente în oglindă!

Validează-ți frumusețea naturală. Complementeaz-o cu un machiaj potrivit și accesoriile care te reprezintă.

2.Evaluează-ți regimul alimentar. Echilibrează-ți mesele în scopul de a atinge rezultatele dorite. Corpul tău e casa ta și merită grija și implicarea ta zilnică.

3.Evaluează-ți ziua. Sărbătorește micile succese neapărat! Pe celelalte evenimente trece-le la secțiunea Experiențe și notează-ți lecțiile pe care ți le-au adus.

4.Înconjoară-te de oameni care îți aduc o stare de bine. Socializează cu oameni pozitivi, calitativi. Inspiră-te de la ei și încearcă să rezonezi cu cei pe care-i apreciezi.

5.Lasă-te iubită. Menține contactul cu familia, prietenii.

Înconjoară-te cu cei care țin la tine și împărtășește cu ei ce simți. Vei primi încurajarea și susținerea lor în clipele în care te vei simți demoralizată.

6.Fă sport, pentru a căpăta o stare de bine, dar și pentru a-ți cunoaște mai bine corpul!

7.Respectă un regim de somn echilibrat și chiar permite-ți să lenevești atunci când simți nevoia. În timpul somnului creierul noastru rezolvă stările negative de peste zi și ne dă un restart atât de necesar corpului și minții noastre!

8.Implică-te în activități de altruism și caritate. Aceste gesturi ne ridică considerabil respectul față de noi înșine și ne face mai empatici și mai deschiși spre a aprecia și a valora ceea ce avem.

9.Conectează-te cu tine însăți.

Meditează și schimbă-ți gândurile negative în altele constructive.

10.Călătorește și, în general, fii deschis spre a cunoaște lucruri noi. Aceste activități îți vor îmbunătăți pofta de viață.

11.Setează-ți scopuri mici, realizabile. Notează fiecare pas și sărbătorește realizarea acestora.

12.Investește în pasiuni. Ceea ce deosebește un om de succes de restul este pasiunea cu care își trăiește viața. Găsește acea pasiune prin lucrurile care te animează și pentru care ai un interes continuu.

13.Oferă-ți daruri, cu sau fără motiv.

Atât timp cât te face să te simți bine, ești pe calea cea bună.

14.Renunță la promotorii negativismului din viața ta. Oamenii toxici, rău intenționați, egoiști, cinici nu-și au locul în anotimpul tău de regăsire.

15.Identifică exact motivele pentru care ai ajuns să nu te mai iubești suficient încât să te simți bine. Confruntă-le, de una singură sau cu ajutorul unui specialist!

Gând bun!

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com