De ce ea va alege alt bărbat în locul tău

Se prea poate să te fi iubit cu adevărat, așa cum doar sufletul ei putea să o facă. Se prea poate să se fi atașat de tine, de lumea ta, de felul în care își găsea liniștea în brațele tale. Dar nu a fost suficient.

Ea voia de la tine răspunsuri despre sinceritate și despre viitor, despre tot ce putea să se întâmple între voi. Ea voia stabilitate, o relația în care dragostea să rămână chiar și atunci când există îndoieli.

Ea obosise să lupte pentru ambii, să ceară de fiecare dată implicare, să te forțeze să iei decizii firești. Iubirea exista, iubirea era uriașă la început, ea acoperea toată neliniștea și durerea cu o perdea invizibilă.

Dar, când perdeaua a fost dată la o parte, a apărut un gust amar și o destrămarea unei iluzii. Cum să vrei mai mult, când esențialul lipsea? Cum să construiești, când unul din parteneri juca un rol dezamăgitor?

Fiecare pas în spate însemna o alternativă oferită ei. Fiecare gest urât aducea din nou în discuție ideea separării. Nu rămânea decât să vină acea clipă decisivă, acel pas înainte făcut de ea.

Ce să îți mai dorești altceva, decât liniște?

O liniște forțată de împrejurări, dar capabilă să pună capăt unei povești dramatice. O liniște trecută prin singurătate, una trăită alături de partener. Cuvintele aruncate din disperare către omul de alături s-au risipit deja toate.

Și atunci nu i-a rămas decât alegerea. Mai devreme sau mai târziu în viața ei va apărea un bărbat simplu, dar corect. Un bărbat trecut prin viață, capabil să o asculte și să o înțeleagă.

Ea va alege fericirea în detrimentul nebuniei. Va dori să uite în sfârșit de toate grijile și să trăiască frumos alături de omul ei. Un om demn de această poveste.

Ea va dori mai puțin și va aprecia mai mult. Se prea poate că va avea mult mai multe motive să aprecieze, să iubească, să susțină. Vor face împreună o echipă, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul vostru.

Poate că i-ai oferit planuri de viitor, dar atât de puține au devenit realitate. Poate că i-ai promis o mie de lucruri, dar atât de puține s-au realizat. Poate că i-ai dorit fericirea, dar de atât de puține ori ai ascultat-o. Restul nu e decât un răspuns la toate reproșurile, la toate momentele de inceritudine, la tăcere, la singurătate, la absență, la nefericire.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com