Cum să puneți punct relației fără a vă provoca suferință

Ce faci atunci când înțelegi că e timpul să puneți punct unei relații? Cum să procedezi, ca să nu înrăutățești și mai mult lucrurile? Pot fi despărțirile ușoare? Pot fi îndepărtările atât de simple? Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:

1.Tatonați terenul. Nu aduceți bomba în cuplul vostru. Despărțirea ar trebui să fie un rezultat al unui șir de discuții, acțiuni nereușite, tentative de a îmbunătăți relația care au eșuat. Nicidecum o decizie radicală și spontană.

2.Nu fi violent verbal, cu atât mai mult fizic. O despărțire e și așa o experiență dureroasă. Nu cauzați o traumă și mai mare, comportându-vă lipsit de respect unul față de altul. Este un moment în care trebuie să dați dovadă de maximă înțelegere și tact.

3.Fii direct. Nu te eschiva să spui ce te deranjează. Partenerul tău merită să cunoască care sunt motivele pentru care ai ajuns la această concluzie. Găsește puterea să explici, să obții răspunsuri, să asculți păreri. Până la urmă, sunteți doi în această relație

4.Fii deschis pentru feedback. Nu poți anunța pe cineva că vrei să pui capăt relației și să dispari pur și simplu. Fii acolo pentru a susține conversația. E de dorit ca aceasta să aibă loc înainte de a-ți anunța decizia. Vorbește despre lucruri care te deranjează, te presează, te sufocă.

5.Nu lăsa greutatea despărțirii pe umerii partenerului. Relația s-a împărțit la doi, ajutați-vă reciproc să treceți și peste despărțire. Dacă partenerul tău mai are nevoie de anumite explicații, lănuriri, fii acolo pentru el și oferă-i-le.

6.Asumați-vă partea din vină. Pentru dragoste e nevoie de doi. Pentru un eșec în dragoste – La fel. Fiecare are partea sa de vină, iar la final, e cazul să fiți responsabili și să v-o asumați. Asta vă va ajuta să treceți la o nouă etapă fără cicatrici în suflet.

7.Fiți recunoscător partenerului

Pentru tot ce ați împărțit și trăit împreună. Când recunoștința experienței trăite împreună va fi mai apreciată decât suferința orgoliului, partenerii vor putea să-și ia rămas bun frumos. De multe ori însă, acest lucru necesită timp. Ceea ce demonstrează că o relație nu se încheie atunci când se termină, ci atunci când se consumă.

8.Nu-ți cere lucrurile, darurile înapoi. Ele reprezintă amintirile voastre frumoase. Cerându-le, vei reuși să distrugi acele momente și vei lăsa în urma ta mai multe emoții distructive decât plăcute. Lasă amintirea să fie asociată cu un moment special, iar momentul special – cu un lucru unic.

9.Nu vă dați unul altuia speranțe deșarte. Fiți consistenți în mesaje. Odată ce ați decis să vă despărțiți, fiți corecți unul față de celălalt și nu veniți cu schimbări de decizii. Ele pot crea confuzii și suferințe inutile. Ele pot extinde inutil un deznodământ trist.

10.Respectați perioada de după sfârșit. Nu vă afișați imediat cu o altă parteneră. Știți că este inuman să procedezi astfel față de un om pe care l-ai iubit. Respectați-l. Este important să știi că omul pe care l-ai iubit îți simte lipsa și că nu te-ar răni și mai mult punându-te față în față cu o asemenea situație.

11.Nu denigrați și nu compromiteți imaginea fostului partener. Este dureros să știi că un om pe care l-ai iubit atât de mult este în stare să-ți dorească răul și să-i întoarcă pe toți împotriva ta. Bârfa și expunerea intimităților voastre sunt nedemne pentru un partener adevărat. Fii integru și păstrează secretele care ți-au fost încredințate atunci când ocupai un alt rol în viața lui/ei.

12.Nu cereți prietenilor comuni să aleagă între voi doi. E suficient că ați pierdut deja un om drag. Nu înrăutățiți situația.

Gând bun!

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com