Ascunde-ți rănile de oamenii reci, găsește liniștea lângă un suflet blând

Îți vei spune că pentru asta sunt oamenii nepotriviți și relațiile eșuate: să-ți ofere acea lecție, care te-ar duce spre o nouă etapă a vieții tale. Uneori însă suntem în stare să avansăm și să descoperim liniștea fără a suferi.

Este suficient să alegi corect, sau cel puțin să îndrăznești și să riști. Să lași deoparte stereotipurile care doar te fac să repeți dramatic aceleași greșeli. Nu-ți plac unii oamenii? Îndepărtează-te de ei. Oferă-ți șansa să descoperi povești adevărate, sincere, scrise de oameni la fel de sinceri.

Dacă sufletul tău refuză trădarea, nu o accepta. Dacă inima ta vrea o dragoste adevărată, pe ea să o cauți. Fără elemente de umplutură, fără situații de mijloc, fără compromis și regret. Pur și simplu ascultă-ți glasul lumii tale interioare.

Iubește. Iubește răsăritul de soare și frunza sărutată de vânt. Iubește singurătatea și iubește-te pe tine, în mijlocul unei mulțimi. Descoperă drumul tău, acel drum diferit de al altora, pe care vei găsi iubire și recunoștință. Urmează-l cu încredere, bucură-te de fiecare bucată de pământ și om întâlnit în cale.

Îmbrățișează schimbarea, călătoria, transformarea.

Ele te vor ajuta să înțelegi că nu fiecare om este potrivit pentru valorile tale. Un necunoscut ar putea să-ți dea lumea peste cap și o umbră în viața altora ar ajunge lumina vieții tale.

Păstrează tot adevărul și cea mai intensă parte a poveștii tale pentru un suflet blând, capabil să-ți recunoască pașii și cuvintele. Acceptă-l cu recunoștință în viața ta, lasă-l să-ți cuprindă toate grijile.

Lumea din jur va spune că nu are rost, că este ireal să găsești un om sincer, că totul este trecător, o iluzie. Dar ce vei spune tu? Vei spera totuși să găsești omul tău, nu-i așa? Te vei agăța de ultima șansă, de ultimul drum, de ultima lumină aprinsă. Vei triumfa, atunci când sufletul tău va sta cuminte alături de alt suflet de om.

Nu lăsa pe orice necunoscut să devină parte a poveștii tale. Nu are rost să suferi, să pierzi încrederea în oameni, să uiți de tine. Iubește-te și respectă-te în primul rând, cunoaște-te, admiră-te, descoperă-te, evoluează în direcția bună. Atunci dintre toți necunoscuții cineva îți va deveni atât de drag, alături de el te vei simți atât de acasă.

Nu povesti despre rănile tale tuturor, nu te vor crede. Ei nu vor încerca să treacă dincolo de aparențe. Doar simte omul care va fi gata să înțeleagă, să asculte, să accepte, să iubească. Atunci, la rândul tău, înțelege, ascultă, simte, iubește.

© Sufletisme.ro