Lucruri care îl îndepărtează pe un bărbat de o femeie

Orice relație construită pe manipulare și emoții negative până la urmă nu se sfârșește bine. Orice tentativă de a transforma partenerul într-un obiect, de a profita de toate slăbiciunile lui are un efect advers. Iubind, un bărbat va accepta multe lucruri, dar toate au o limită.

Treptat, lucrurile percepute la început ca o normalitate vor pune presiune pe bunăstarea relației. În cazul unui bărbat matur emoțional nu există loc pentru interpretări. Ecuația devine foarte simplă: atitudinea și comportamentul partenerei va fi decisiv.

Există lucruri care îndepărtează de la bun început un bărbat: felul de a fi al unei femei, felul de a vorbi, anumite incompatibilități, viziuni diametral opuse, gesturi grosolane. Dar există și lucruri pe care nu le poți descifra decât în timp.

Respectiv, la un moment dat, acest bărbat înțelege că omul de alături pe departe nu e așa cum l-a perceput inițial. Sau acțiunile sale contravin propriilor sale principii de viață. Atunci retragerea devine iminentă, iar concluziile în favoarea plecării se înmulțesc.

În primul rând, e vorba de critica constantă. Nimeni nu preferă să fie supus zilnic unei presiuni inutile. Nimeni nu vrea să aibă alături un personaj dispus să insulte și să anuleze orice faptă bună a celuilalt. Critica constructivă este salutabilă, în schimb tentativa de a transforma orice discuție în motiv de ceartă nu-și are locul într-o relație sănătoasă.

Încet, critica și alte forme de comunicare agresivă trec în manipulare. Un bărbat care se respectă nu va accepta prea mult un astfel de comportament. Femeia care vrea cu orice preț să-și impună punctul de vedere, care se folosește de omul de alături va provoca respingere.

Aceste pretenții fără sfârșit vor duce la sfârșitul relației

Să presupunem că nu există critică. În schimb, există un alt factor care îl îndepărtează pe un bărbat: intenția de a trasnforma relația în subiect de bârfă. În foarte scurt timp, relația în doi devine o relație în trei, în cinci, în zece. Sufocant și de prost gust.

Bărbatul va aprecia și va respecta prezența prietenelor în viața partenerei sale. Va pune preț pe amici și prieteni comuni. Dar există o diferență între relații de prietenie și tendința de a exterioriza totul, de a bârfi, de a împărtăși intimitățile relației.

Apoi, e vorba și de spațiul personal. Femeia care își vrea partenerul alături tot timpul, care insistă să meargă împreună la meciuri de fotbal, în toate călătoriile, la micul dejun și la prânz, trece dincolo de bariera bunului simț, creând o senzație de sufocare.

Există acțiuni și necesități care se desfășoară individual, așa cum bărbatul respectă pasiunile și timpul liber al partenerei. Acolo unde intervine dependența, nu există loc de suprize, de necunoscut. Totul devine banal, trăit, supus unui cerc vicios.

Un bărbat va căuta refugiu în alte locuri, dacă femeia de alături va fi permanent geloasă. Dacă până și cea mai banală discuție cu o altă femeie va deveni un subiect de ceartă. Gelozia nu are nimic în comun cu o relație frumoasă, în care ambii parteneri se simt bine.

Până la urmă, comunicarea este cea care poate rezolva multe probleme, nemulțumiri sau neajusuri. Refugiul sau îndepărtarea emoțională nu sunt o soluție. Doi oameni maturi emoțional pot trece peste multe obstacole, găsind iubire și recunoștință în inima lor.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com