Lucruri pe care un bărbat matur emoțional nu le va accepta la o femeie

Felul în care va înțelege viața, lecțiile învățate din relațiile în care a fost implicat, principiile și caracterul transformat în timp… Toate vor convinge un bărbat matur emoțional să reformuleze atitudinea lui față de dragoste, relații și femei.

Va fi pregătit pentru sentimente profunde și pentru o relație serioasă. Va ști cum să gestioneze o ceartă, cum să susprindă plăcut, cum să cedeze și cum să-și exprime punctul de vedere. Va fi sigur că o relație nu este centrul universului său.

Însă, din moment ce este implicat în această relație, va avea o atitudine responsabilă. Nu-și va permite să gândească altfel decât în beneficiul acestei relații, nu va avea niciodată intenții rele. Va fi concentrat în totalitate să aducă stabilitate în această nouă lume.

Va accepta femeia de alături cu toate nebuniile și trecutul ei, din moment ce el însuși are un trecut și tot atât de multe pasiuni. Și totuși, vor fi lucruri pe care va prefera să nu le găsească la ea. Anume din considerentul unei eventuale relații serioase, anume pentru a putea construi în doi cu înțelepciune și curaj.

El se va îndepărta de femeile care au un limbaj urât și o atitudine lipsită de respect. Comportamentul lor va transmite un mesaj clar: unde este mai multă aroganță, este mai puțină gingășie. Iar unde lipsește gingășia unei femei, lipsește și armonia.

Unde descoperi egoism, nu vei descoperi iubirea sinceră.

Va evita femeile care se implică într-o relație cu sentimentul că bărbatul este dator cu ceva, obligat să îndeplinească anumite mofturi, capricii, dorințe egoiste. Experiența îi va spune că astfel de interacțiuni nu se sfârșesc bine și nu aduc liniște ambilor parteneri.

Lipsa echilibrului emoțional va anula din start posibilitatea găsirii unui compromis, a unei soluții, a unui viitor comun. Totul va evolua bazat pe frustrări, pe interese ascunse, pe gânduri deloc îmbucurătoare. Secretele vor fi la ele acasă.

Un bărbat matur emoțional refuză să generalizeze lucrurile.

Refuză să împartă totul în alb și negru, să favorizeze anumite idei în baza unor argumente înșelătoare. Respectiv, va dori ca și femeia de alături să-i împărtășească această viziune. Nu va accepta niciodată o discuție transformată ușor în bârfă.

Nu va accepta nici femeia care va manipula, care se va folosi de anumite situații și va încerca să-și impună ideile. Vor fi manifestări contrare așteptărilor sale. Va cere echilibru și comunicare corectă. În cazul unui refuz, distanțarea de această femeie va fi simplă și firească.

Un bărbat matur emoțional nu va accepta presiunea și controlul. Aceste capricii personale vor fi inacceptabile. Nu va mai fi băiatul ușor de influențat. Va avea valori adânc înrădăcinate în caracterul său, care nu-i vor permite să se lase dominat, manipulat.

Nu va accepta copilărisme în momente de seriozitate, sau să trăiască o viață supărat pe ceea ce se întâmplă în propria relație. Nu va accepta indiferența sau gelozia exagerată. Va accepta în schimb o femeie demnă de toată dragostea lui.

Va susține și va avea grijă. Va respecta și va înțelege. Va construi o lume frumoasă pentru doi oameni care se iubesc.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com