Tuturor femeilor, care nu au fost niciodată iubite cu adevărat

Căutăm iubirea adevărată, descoperind în acest sentiment salvarea noastră. Transformăm în misiunea vieții găsirea unui suflet pereche, acel om sincer, capabil să ne înțeleagă povestea și să ne vindece rănile.

Anume rănile din trecut, experiențele urâte și emoțiile copleșitoare ne fac să ne aruncăm orbește în prăpastia dependenței, acolo unde vom găsi cuvinte mari și frumoase, dar lipsite de greutatea demonstrației.

Femeile care nu au fost iubite cu adevărat de un partener, cel mai probabil nu au fost iubite cu adevărat nici în copilărie. Pentru ele iubirea este un termen necunoscut, ușor confundabil cu atașamentul imatur și căutarea infinită a confirmării.

Ele vor să adune toată nefericirea trăită în toți acești ani și să o schimbe cu o necunoscută, care totuși este de o mie de ori mai atrăgătoare decât incapacitatea de a recunoaște căldura unei îmbrățișări, influența unei susțineri, bucuria unei revederi.

Fără a avea un punct de reper, un exemplu adânc înrădăcinat în firea lor, fără a se folosi de noțiuni ca responsabilitate, compromis, compatibilitate, își vor construi legătura emoțională cu un om pe baza a ceea ce va oferi acea persoană.

Chiar dacă vor risca să cadă în propria capcană

Va exista așadar și riscul de a crea conexiuni cu oameni iresponsabili, dezvoltând relații toxice, acolo unde iubire este o noțiunea abstractă, iar victimizarea – un statut ușor de acceptat.

Ce va urma? Fără a ști cum este să fii iubită cu adevărat, fără a gusta din farmecul îndrăgostirii conștiente, acea femeie va deveni tot mai influențată de omul de alături. Iar acolo unde există influență și manipulare, nu poate fi vorba de iubire.

Ea se va mulțumi cu firimiturile unui sentiment mare, cu resturile lăsate de alte relații. Nu va avea resurse suficiente să construiască o relație sănătoasă, echilibrată. Va avea în schimb prea mare încredere, va oferi prea mult, va ceda de atât de multe ori.

Dacă trăiești același sentiment de abandon și necunoscut, nu dispera. Există soluții, există șansa să trăiești liber și frumos, să fii fericită și iubită. Pentru început, fă pace cu trecutul. Nu-l îngropa undeva în adâncul tău, va reveni de fiecare dată tot mai mult.

Acceptă povestea vieții tale, acceptă-ți părinții și felul în care au perceput ei dragostea. Acceptă acea parte din tine, furioasă pe ceea ce nu ai trăit, înconjurată de frici și suferință. Găsește în tine curajul de a înfrunta prezentul, de a găsi drumul către lumină.

Nu încerca să te schimbi de dragul lui, te vei roti astfel într-un cerc vicios. Nu încerca să imiți alte comportamente, te vei pierde la jumătate de drum. Pur și simplu regăsește în tine iubirea, ca mai apoi să o poți împărți cu un om drag.

Regăsește în adâncul tău speranța, ca mai apoi să o transformă în motive de recunoștință. Regăsește puterea de a-ți îmbrățișa necunoscutul, ca mai apoi să-l prefaci în siguranță. Iubește-te, respectă-te. Respectă-te, iubește-te.

© Sufletisme.ro