Mesajul care îl va cuceri pe omul de lângă tine

Ne aruncăm în lumea relațiilor complicate, a cuvintelor întortocheate, a privirilor care lasă în urmă mii de interpretări. Vrem totul, idealul absolut din această interacțiune, uitând că lucrurile stau infinit mai simplu. Căutăm mesaje care să-l suprindă definitiv pe celălalt, fără a înțelege că cele mai sincere cuvinte nu au nevoie de neobișnuit, de incredibil.

Nu vei cuceri prin mesaje siropoase, prin texte preluate și gânduri care nici nu îți aparțin. Nu vei cuceri, dorind să impresionezi. Cele mai simple cuvinte, care vin din inimă, vor apropia de tine un suflet blând, capabil să înțeleagă dincolo de simplitate.

Va cuceri mesajul care nu are nimic egoist în spate. Care nu vrea să obțină un anumit interes. Mesajul direct, despre cât de mult contează acest om pentru tine, despre lumea voastră, despre prezent și viitor. Va cuceri mesajul autentic, detașat de așteptările lumii din jur.

Poate că va fi vorba despre un singur cuvânt sau despre o scrisoare. Poate că acest mesaj nu va conține cuvinte, fiind transmis prin gesturi, dovezi de încredere. Prin apropierea ta de universul său. Cert este că puterea acestui mesaj nu poate fi comparată cu mii și mii de cuvinte.

Lasă deoparte expresii complexe, lasă în urmă tot ce ai învățat despre cucerire. Se prea poate să fi cucerit suflete triste și egiste, pe când iubirea de acum este pură și plină de căldură. Atunci, vino cu mesaje corespunzătoare acestei purități unice.

Vino cu sinceritate, cu intenția de a păstra omul, relația, lumea voastră, tot ce ați reușit să construiți. Vino cu o poveste de viață, care să vorbească despre doi oameni simpli. Cu un trecut, cu cicatrici și lecții, dar atât de implicați în această poveste.

Vino cu adevărul de mână și nu vei greși

Vino alături de el, fără măști, fără gânduri ascunse. Spune-i cât de mult ții la el, cât de mult ți-a schimbat viața, cât de mult îl vrei aproape și de acum înainte. Arată-i prin atitudinea ta cât de mult contează acest om pentru tine, cât de mult spațiu ocupă în lumea ta.

Vorbește-i despre încredere și recunoștință. Despre simplitate și frumos, despre tăcerea voastră, capabilă să treacă peste orice fel de haos și gălăgie de prisos. Vorbește-i despre devotamentul tău și despre reciprocitate. Trăiește acea discuție, acele răspunsuri.

Nu ai nevoie de mesaje pregătite din timp, pentru a demonstra unui om drag că îți pasă și că-l vrei aproape. Nu ai nevoie de multă experiență, de o pregătire anume, pentru a transmite corect un mesaj. Ai nevoie de o emoție sinceră și de un om capabil să înțeleagă această emoție.

Atât de simplu. Ne complicăm de fiecare dată, transformând o problemă într-un zid de care nu mai poți trece, un mesaj banal într-o forță covârșitoare. Dar totul se rezumă la o soluție și un cuvânt, la un gest și o intenție, la un om și alt om, ce trăiesc în echilibru.

Ce-ar fi să lași în urmă complexitatea expresiilor și să vii în fața celuilalt cu un singur cuvânt, dar un cuvânt sincer. Ce-ar fi să vorbești pe înțelesul omului de alături, chiar dacă acest lucru nu ar însemna declarații uriașe, fapte mari, lucruri incredibile.

Trăiește omul, trăiește relația, trăiește iubirea. Restul sunt doar elemente ce vin și pleacă.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com