5 semne că omul de lângă tine îți merită iubirea și este demn de tine

Într-o relație sănătoasă nu există umilință sau durere. Nu există interese ascunse, manipulare sau indiferență. Acele gesturi toxice, acele cuvinte urâte, acele promisiuni false sunt dovada că nu are rost să mergi mai departe, să speri, să ai încredere.

Poți să oferi totul și să descoperi alături un partener egoist, capabil doar să se gândească la propriul bine, gata să profite în orice moment de sinceritatea ta. Este important să înțelegi dacă omul de lângă tine îți merită iubirea și este demn de tine.

Este sincer de fiecare dată

Nu poți să construiești alături de o persoană care s-a obișnuit să mintă, să se prefacă, să interpreteze lucrurile, să ascundă detalii importante. Doar un bărbat matur emoțional, conștient de rolul său în relație va alege mereu adevărul.

El alege să stea de vorbă cu tine, îți răspunde sincer la orice întrebare, explică și clarifică lucrurile, reacționează în situații complicate, îți vorbește despre trecut și planuri de viitor, te provoacă să fii la fel de sinceră și corectă.

Refuză să controleze sau să judece

El nu caută să aibă de fiecare dată dreptate, să impună anumite comportamente, să te provoace să uiți de tine de dragul lui. Dimpotrivă, acceptă felul tău de a fi, apreciază gesturile și cuvintele tale, te admiră și îți respectă limite și libertatea.

Nu vrea să fii dependentă de el, nu vrea să alergi după el. Vrea să construiți împreună o lume a voastră, își asumă pe deplin rolul de partener, ține cont de emoțiile tale, vine alături cu încredere și afecțiune, cu recunoștință și iubire.

Te susține în orice moment

Știi că poți să ai încredere în acest om, știi că nu va pleca pe ușa din spate într-un moment complicat, nu va reacționa defensiv atunci când îl vei provoca să fie asumat. El vrea să aibă grijă de tine, oferă siguranță și liniște prin comportamentul său.

Te provoacă să-ți deschizi sufletul, este aproape de tine atunci când ai nevoie de ajutorul lui, este alături atunci când vrei să-i vorbești sincer. Starea ta de bine este o prioritate, realizările tale sunt motiv de mândrie.

Recunoștință și empatie

Atunci când ești tristă el își face griji, atunci când te deranjează ceva el reacționează, atunci când vrei să stați de vorbă el empatizează cu stările tale. Nu pleacă, nu dă vina pe tine, nu îți vorbește urât doar pentru a-ți demonstra ceva.

Este recunoscător pentru iubirea ta, pentru sinceritatea și încrederea ta. Caută să păstreze armonia din relație, vrea să îndepărteze tot ce poate aduce durere în sufletul tău. Este parte din povestea voastră, mereu asumat și corect.

Planuri de viitor și liniște în suflet

Alături de acest om nu îți este frică, nu ai îndoieli, nu vrei să evadezi din relație. Alături de el nu vrei să te prefaci, să porți măști, să construiești dependențe. Vrei să ai grijă de iubirea voastră, să răspunzi cu afecțiune la sentimentele lui.

Ești o prioritate pentru el. Ești parte din lumea lui, parte din planurile sale, ai atât de multe motive să fii recunoscătoare, să te gândești cu încredere la un viitor comun, să fii sigură că totul are rost.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com