Când un bărbat merită să-i oferi a doua șansă

S-a întâmplat să trăiești acest moment dureros, să fii trădată de un om drag, să crezi că nimic nu mai poate fi reparat, schimbat. A greșit, a avut un comportament egoist, deloc potrivit pentru o relație sănătoasă.

Sunt povești cu final trist, când o nouă șansă înseamnă repetarea acelorași gesturi manipulatoare, când omul de alături doar profită se sinceritatea ta, când face tot posibilul să transforme o emoție curată în dependență.

El a trădat, dar vrea atât de mult să-i oferi o nouă șansă. Vine alături de tine și îți promite că, de data aceasta, totul va fi diferit. Nu vor mai exista gesturi care să îți rănească sufletul, nu te va mai face să suferi, nu va anula încrederea.

Te întrebi dacă are rost. Îți este teamă de acest pas, cauți răspunsuri la multe întrebări importante. Dar răspunsurile trebuie să le găsești în atitudinea lui, în comportamentul său, în intențiile sale, dar și în interiorul tău.

Omul care vrea din inimă să repare ceva, care își dă seama ce a greșit și înțelege valoarea relației, își asumă anumite lucruri, nu caută să dea vina pe tine pentru tot ce s-a întâmplat, să te forțeze să-l accepți în viața ta din motive toxice.

El vine alături de tine din iubire, având sentimente curate în suflet, știind cât de mult contează pentru ambii această poveste. Da, a greșit, dar anume acel moment l-a făcut să înțeleagă ce poate pierde, ce vrea cu adevărat.

Este gata să demonstreze că are rost

Îți vorbește despre schimbare, dar nu într-un fel amăgitor, doar pentru a depăși acest moment și a te convinge că nu s-a întâmplat nimic serios. Îl vezi mai conectat, mai empatic, mai dedicat acestei relații, mai apropiat de sufletul tău.

A înțeles cele mai importante lecții din această experiență urâtă, a ales să fie mai responsabil, să fie mult mai atent la gesturile și cuvintele sale, să nu se îndepărteze de tine atunci când ai nevoie de el, a ales să lupte pentru voi.

Știi că este sincer, știi că regretă. Îi cunoști intențiile, dar la fel de importante sunt și intențiile tale. I-ar fi imposibil să demonstreze, dacă pur și simplu nu mai vrei nimic de la această poveste. Ceea ce simți contează enorm.

Simți că are rost, simți că sentimentele frumoase față de el nu au dispărut, simți că ești gata să ierți și să mergi mai departe. Nu trăiești detașarea, nu ai senzația că nu mai poți să fii cu acest om. Ești recunoscătoare pentru această șansă oferită ambilor.

Îți pasă, vrei să depășiți împreună acest moment complicat, fără a obține anumite avantaje din această poveste. I-ai acceptat argumentele, i-ai înțeles intenția, i-ai îmbrățișat noul fel de a fi, nu cauți să critici și să judeci la fiecare pas.

Este atât de importat să existe acea iubire sinceră între doi oameni, să existe asumare și conștientizare, să existe o reacție corectă în fața provocărilor, să existe o schimbare reală, de dragul omul iubit.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com