Atunci când nu mai vrei să atingi omul de lângă tine…

Te va durea acest moment. Nu-i vei înțelege mult timp încărcătura emoțională. Vei crede că problema este în tine, în neajunsurile tale. Îți vei reproșa distanțarea, vei construi scenarii ireale în mintea ta, doar pentru a îndepărta acest gând trist.

Totuși, nu vei reuși. Dimpotrivă, vei trăi din nou și din nou această senzație. Vei iubi la fel de mult, vei avea aceleași conversații. Vei susține și vei înțelege. Dar nu vei mai descoperi în tine o dorință veche, de a simți omul, de a-i trăi prezența.

Răspunsurile sunt în interiorul tău, dar și în tot ce s-a întâmplat între voi în ultimul timp. Sau chiar de la început. Dacă liniile nu au fost trasate corect, dacă ai tot amânat luarea unor decizii, dacă ai închis ochii la multe momente care te-au supărat…

Nu te poți acuza pentru ceea ce simți, în schimb poți să încerci să afli sursa acestor emoții. Ești furioasă pe partener? A trădat așteptările voastre? Nu-i mai pasă? Sau e rece în raport cu tine? E o reacție la atitudinea lui, sau e un fel de a fi al tău?

Cert este că nu mai poți continua în același ritm, când nu ești sigură de ce ești aici, cine este alături de tine, cine ești tu în raport cu celălalt, ce vrei de la această relație. Este firesc să apară o sumedenie de întrebări și de nuanțe, important este să le găsești explicația.

Încearcă să te detașezi puțin de ceea ce trăiești acum, să te întorci imaginar în acel trecut, când iubeai la nebunie un om. Ce s-a întâmplat între timp? Poate că implicarea ta nu mai este la fel. Sau monotonia a luat loc nebuniei. Poate că nu mai vorbiți la fel de sincer.

Poate că nu vă mai cunoașteți la fel de bine

Ați evoluat ambii, ați umblat la setul de valori și lucruri importante, modificând părți esențiale. Acum, vă priviți ca doi străini, setați pe unde diferite, având scopuri diferite. Este firesc în acest caz să apară și respingerea, ca o reacție adversă la indiferență.

Firește, nu aceasta este soluția. Nu poți îndepărta, doar pentru a te răzbuna. Nu poți îndepărta, fără a clarifica lucrurile, chiar și atunci când concluzia va fi în defavoarea voastră. Este inutil să speri că totul se va rezolva de la sine, că mâine va fi altfel.

Nu vei face decât să amâni o situație și mai complicată, cu multe certuri, acuzații, jigniri. Poate că această senzație este doar un moment rătăcit, apărut în urma unei perioade mai reci. Este important să descoperi adevăratul motiv, de cele mai multe ori împreună cu partenerul.

Fără a-i reproșa ceva. Riști să distrugi podurile dintre voi, înainte de a le suda. Riști să pierzi un om bun, pentru câteva nuanțe ce pot fi descifrate într-o discuție. Bineînțeles, nu de fiecare dată este atât de simplu, dar cel puțin vei ști adevărul.

Iar adevărul întotdeauna contează. Mai mult decât orice iluzie pe care ai îmbrățișat-o. Mai mult decât orice dependențe construite în timp. Asumă-ți această emoție, răscolește-o bucată cu bucată, înțelege-i rostul. Dar nu sta indiferentă în fața golului.

Golul va deveni imens și va înlocui toată dragostea. Dacă ești foarte sigură că nu are rost, vorbește despre asta. Dacă simți că vrei să lupți, vorbește despre asta. Dacă ai așteptări, vorbește despre asta. Mereu, cu partenerul tău.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com