Câteva modalități sigure prin care poți distruge viața intimă într-o relație

Viața noastră intimă este o dimensiune importantă în contextul sănătății noastre psiho-fiziologice. Cel puțin din acest motiv, trebuie să o percepem într-o manieră rațională și cât se poate de conștiincioasă. Deseori, însă, lucrurile stau altfel. Obișnuim să o neglijăm sau să o tratăm superficial. Mai ales când e vorba de sexul, pe care îl trăim în cuplu și îl împărtășim cu un partener pentru o perioadă îndelungată.

Există câteva acțiuni completamente greșite, care aduc partenerii, în mod inevitabil, la o viață intimă distrusă. Despre ele relatăm mai jos!

A nu comunica despre viața voastră intimă

E bine știut că partenerii, care au suficientă încredere unul în celălalt, pentru a-și comunica preferințele și tabu-urile sexuale, sunt extrem de apropiați. Ei înțeleg că fiecare dintre ei este o personalitate diferită, care are propriile viziuni asupra lucrurilor și care trebuie ascultată și înțeleasă. Dacă, însă, cuplul alege să se lase dus de val, evitând dialogurile directe, ei riscă să trăiască un eșec grandios într-un final.

A renunța la preludiu

Preludiul este ceea ce dăruiește un element de conexiune spirituală intimității voastre fizice. Renunțând la el, nu vă garantanți doar o distanțare psihologică graduală, dar și un act intim mai superficial. El joacă un rol mult mai important, decât vă puteți imagina, de aceea să nu fiți surprinși de efectele negative ale excluderii lui din rutina voastră.

A nu experimenta deloc

Firește că e important să aveți o rutină, să vă cunoașteți ritmurile și preferințele. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă deziceți de experiențe noi în acest sens. Mai ales că astfel spuneți Nu unor senzații și trăiri noi, fără a încerca să le experientați mai întâi, cel puțin… Adevărul este că indiferent de cât de mult savurați ordinea obișnuită a lucrurilor între voi, inevitabil, va veni un moment când vă veți plictisi și veți vrea ceva nou. Nu suprimați vocea voastră lăuntrică, dacă ea vă spune că lucrurile trebuie schimbate între voi.

A nu rezolva problemele dintre voi

Libido-ul nostru este, întotdeauna, determinat de starea noastră psihologică. De aceea, e firesc să nu ne dorim sex cu partenerul, pe care îl iubim, dar care ne-a ofensat. Dacă vă doriți o viață intimă colorată alături de persoana dragă, trebuie să vă asigurați că armonia dintre voi nu este împovărată de conflicte nerezolvate.

A vă neglija aspectul fizic

Modul în care vă afirmați în cadrul unui act sexual influențează extrem de mult modul în care acesta este perceput de către ambii parteneri. Chiar dacă fiind într-o relație de lungă durată, nu mai atrageți aceeași atenție acestui aspect, el încă mai rămâne relevant. De aceea, încetați să-l tot lăsați pe plan secundar.

Daniela M.