Cum îți dai seama că ești lângă omul nepotrivit

Este riscant să declari imediat că acel om îți este potrivit sau nepotrivit. Că alături de el poți construi ceva sau nu. Totuși experiența, lecțiile de viață, descoperirea omului de alături, comportamentul acestuia în relație te vor face să ajungi la o anumită concluzie.

Așa ajungi să înțelegi că iubirea ta nu este suficientă. Că, pe lângă implicare, mai trebuie și să te simți bine alături de acest om. Iar starea de bine nu poate fi construită unilateral. Eforturile continue și zadarnice de a aduce liniștea în relația voastră vor crea la un moment dat un efect advers.

Este firesc să mai existe conflicte, situații tensionate, anumite dificultăți. Dar nu este firesc să găsești indiferență și resemnare din partea celuilalt, în raport cu aceste momente. Dacă iubești, vrei să lupți, să demonstrezi că se poate, că și ziua de mâine vă va găsi împreună.

Nepotrivirea apare atunci când valorile nu coincid, când visurile nu sunt pe aceeași undă, când gândurile despre viitor sunt radical diferite. Nu înseamnă să ai viziuni identice, dar cel puțin trebuie să existe puncte de intersecție, anumite similitudini.

Nepotrivirea apare atunci când partenerul îți vorbește despre lucruri pe care nu le înțelegi și nu le accepți. Când lumea lui este atât de diferită de a ta. Când empatia lui este limitată sau inexistentă. Când el nu îți mai este cel mai bun prieten, suflet apropiat.

Atunci te îndepărtezi emoțional de acest om. La început, firește, lupți. Încerci să găsești o mie de motive că se poate, că e doar un moment de slăbiciune. Încerci să găsești scuze pentru celălalt. Este prea ocupat, a trecut prin câteva relații complicate.

Dar apoi înțelegi că el pur și simplu nu vrea

De multe ori problema nu este acest om, ci nepotrivirea de caractere, de interese. V-ați întâlnit în momente diferite de maturitate emoțională, de pregătire pentru o relație, de conștientizare și de asumare a tot ce înseamnă rolul de partener.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să accepți mai mult, să rabzi mai multe lucruri, să treci cu vederea peste indiferență. Nepotrivirea rămâne nepotrivire, senzația că alături de tine este un străin nu poate fi înlocuită cu alt sentiment.

Omul nepotrivit pur și simplu nu te înțelege și nu te susține. Nu te încurajează și nu este cel mai mare fan al visurilor tale. Cum omul nepotrivit nu poți comunica despre orice, fără să-ți fie teamă că ceea ce vei spune va fi interpretat greșit.

Omul nepotrivit poate fi egoist, incapabil să-ți înțeleagă durerea, trecutul, lumea, povestea. Alături de el nu simți că evoluezi, că vrei să devii un om mai bun, mai corect. Pentru el scopurile tale pot fi superficiale, iar lacrimile tale – un motiv să te judece.

Nu sunteți pe același drum, nu vedeți la fel lucrurile care se schimbă în relația voastră. Ție îți place să călătorești mult, lui îi place să stea seara pe canapea și să privească un film. Sunt ok ambele variante, cu condiția să fie acceptate, ceea ce nu se întâmplă.

Omul nepotrivit îți anulează șansa la fericire. Alături de el mereu vei trăi o stare de tensiune, de încordare. Te vei întreba dacă acolo este locul tău. Vei ști că nu. Vei ști că meriți reicprocitate, iubire, căldură. Atunci oferă ambilor șansă să vă găsiți fericirea, alături de altcineva.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: freepik.com