Caută omul care va iubi rănile tale, povestea ta, nu doar corpul și momentele când ești fericită

Ne îndrăgostim de corp sau de suflet? De un zâmbet sincer sau de o fericire falsă? De câte ori am privit în ochii cuiva, găsind acolo o frântură de adevăr, o dorință imensă de a fi împreună, un răspuns la toate rănile din trecut. Dar acest om există, undeva, acolo unde te așteaptă liniștea.

Am supraestimat calitatea unui compliment, oferit la întâmplare. Exagerăm, atașându-ne de o poveste străină. Refuzăm de multe ori să săpăm mai adânc, în sufletul acelui om, descoperind compatibilități, răni din trecut, lucruri care ne pot lega mai profund și pentru toată viața.

Anume acolo, în sinceritatea unui om rănit, vom găsi măștile scoase, iluziile îndepărtate. Corpul nu va fi motivul atracției, privirile seducătoare nu vor cuceri. În schimb cuceritoare va fi simplitatea ta, acel zâmbet ușor naiv, acele cuvinte spuse fără a te gândi dacă vor prinde sau nu.

La rândul tău, caută un om care să vrea această sinceritate. Un om capabil să recunoască un suflet bun. Un om, ale căror dureri se vor împleti cu durerile tale, descoperind în spatele lor răspunsuri. Caută tristețea din ochii lui, în locul unei bucurii de suprafață.

Deschide-ți sufletul în fața celui care va dori mai mult decât emoții de ocazie. Crede-mă, acest om există. Poate că și el a suferit, poate că și el a judecat greșit pe ceilalți. A avut atât de multe motive să cedeze, să regrete și totuși a mers mai departe.

Pentru că știa: drumul către omul iubit încă nu are o destinație. Dar acest lucru nu înseamnă că omul nu există. Dimpotrivă, emoția este atât de puternică atunci când îl desparte un minut, un an sau o viață de cineva. Atunci când simți, nimic nu mai contează.

Caută omul căruia să-i pese

Nu doar pentru că asta e la modă, sau pentru că prin „a-i păsa” se va apropia mai rapid de tine. Declarațiile siropoase vor expira, cuvintele dulci nu vor mai conta. Felul în care te va privi, cu atât de multă dragoste în ochi, felul în care te va ține de mâini, cu atâta grijă.

Felul în care te va susține și-ți va asculta povestea. Atât de multe ființe trecătoare prin viața ta, atât de multe suflete rătăcite pe drumul tău, cărora nu le pasă nici care îți este numele. Iată de ce prezența lui o vei simți în mod diferit, atunci când în loc de superficial vei găsi căldură.

În loc de indiferență vei găsi empatie. Te vei gândi dacă are rost, îți vei aduce aminte de poveștile din trecut, de reproșurile de cândva, de atacurile la persoană. Dar amintirile vor fi acoperite cu un prezent atât de frumos, de real, de al vostru.

Cine va îndrăzni să te cunoască cu adevărat, va merita cel puțin o șansă. Cine va dori să-ți vorbească sincer, va putea merge mai departe, la etapa unde va găsi femeia gingașă și iubitoare din tine. În acest fel vei filtra povești care nu îți aparțin.

În acest fel vei apropia de tine un suflet bun. Acea persoană, matură emoțional, conștientă de responsabilitatea pe care o poartă un partener. Vei apropia și vei păstra omul dispus să asculte, să înțeleagă. Caută acet om și în același timp ai grijă să nu te pierzi printre oameni străini.

Nu ceda primului flirt, primului compliment, primului sărut. Caută omul care să treacă dincolo de aspect exterior, dincolo de momentele când ești fericită și optimistă, când totul este bine. Caută omul cu care să construiești.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com