Trăiești o nouă zi. Fă-ți o cafea bună, ascultă în căști o piesă preferată și bucură-te de viață. Îți trebuie atât de puține lucruri pentru fericire

Ne-am obișnuit să ne complicăm viețile, dorind imposibilul, căutând probleme acolo unde ele nu sunt, agățându-ne cu disperare de o iubire consumată și renunțând prea ușor la cea adevărată. Plutim în neștire, așteptând acel moment culminant, acea fericire unică… și greșim.

Ne punem greutăți pe umeri, asumându-ne roluri care nu ne reprezintă. Purtăm măști, doar pentru a fi pe placul cuiva. Noi, cei autentici, ne ascundem poveștile, de teama să nu fim judecați.

Construim o viață întreagă cariere, case, relații, ca într-un final să ne dăm seama că în această casă nimeni nu este fericit și relația e mai seacă ca niciodată.

Găsim o mie și un milion de motive să amânăm, să dăm vina pe altcineva, să complicăm până la imposibil o decizie simplă. Supraviețuim unui eșec, doar pentru a-l repeta a doua oară. Gonim după avuții, după un statut, după titluri, fără a înâelege că nu statutul îl face pe om.

Deschide larg ochii spre un răsărit de soare. Îmbrățișează lumea întreagă și provocările ei. Înlătură grijile, alungă departe încordarea și neputința.

Acceptă ideea că, poate nu ești cel mai important om din acest univers, în schimb ești cel mai fericit om din universul tău.

Fii stăpânul propriei tale vieți

Înconjoară-te cu oameni corecți, capabili să facă diferența între un interes și o prietenie sinceră. Ai grijă la rândul tău să apreciezi acea prietenie sinceră. Fii responsabil, dar nu uita nici să-ți trăiești nebunia.

Călătorește, descoperă lumea și redescoperă-te cu fiecare pas făcut, cu fiecare loc nou. Trăiești o nouă zi.  Fă-ți o cafea bună, ascultă în căști o piesă preferată și bucură-te de viață.

Îți trebuie atât de puține lucruri pentru fericire. Păcat că înțelegem asta târziu, mult prea târziu. Atunci ne ascundem după argumente ieftine, dând vina pe oricine și numai nu pe noi.

Simte aroma dimineții, simte farmecul fiecărei clipe. Nu te mai bloca în ecuații complicate, capabile doar să scoată tot ce este mai rău din tine. Nu munci pentru scopuri străine, nu iubi pentru suflete străine.

Gustă din fiecare experiență, nu-ți fie teamă să cazi și să te ridici din nou. Este un proces firesc, nu-i oferi roluri mai importante decât le are.

Nu te bloca în dezamăgiri și regrete, nici în suferința pe care o trăiești după o relație consumată. Uită acolo unde poți să uiți, acceptă acolo unde trebuie să accepți și mergi înainte.

Trăiești o nouă zi

Bucură-te din plin de ea, ca un copil. Încearcă să trezești copilul din tine de câte ori ai posibilitatea. Lasă-l să trăiască cu mirare și entuziasm fiecare nouă descoperire.

Trăiește aici și acum, acceptând trecutul și gândindu-te responsabil la viitor. Trăiește fericirea, ea este oriunde în jurul tău.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com