Ce simte un bărbat, atunci când femeia iubită îl părăsește

Ar putea să nu simtă nimic. Să se bucure chiar de această despărțire, ca o ușurare a vieții. Ar putea să vrea răzbunare, furios fiind că această femeia a îndrăznit să-și revendice libertatea. Ar putea să jure că nu va mai cădea în plasa emoțiilor. Dar, de multe ori, este altfel.

În primul rând, acolo unde este dragoste, nu se părăsește pur și simplu. E nevoie de timp, de o depășire a limitelor, de refuzuri constante. O femeie poate pleca, pentru a trezi o reacție la partenerul ei, pentru a căuta niște răspunsuri, departe de imprevizibil.

Atunci bărbatul poate la rândul său să-și dea seama ce a pierdut. Uneori acest lucru se întâmplă rapid, alteori vor trece zile și ani de căutare, de reflecții, de conștientizare. Caracterul acestui bărbat, felul lui de a fi, maturitatea emoțională: toate vor juca un rol.

Dacă încăpățânarea și atitudinea de bărbat dur vor domina adevărul, bărbatul va refuza inițial să cedeze, să-și recunoască greșelile, să vrea un nou început. Va acuza și se va revolta, crezând că i s-a făcut o nedreptate. Abia după ce se vor limpezi apele va avea răspunsuri.

Totuși, va exista o schimbare în gândurile sale. Se va întreba care sunt motivele. De ce nu a mers? Ar putea trăi o revelație puternică, ajungând la o concluzie simplă: această femeie este aleasa lui, această femeie merită toată grija și dragostea.

Respectiv, se va reîndrăgosti de ea, sau va reaprinde focul iubirii din inima lui. Uneori e nevoie să pierzi, pentru a vrea să întorci. E nevoie de distanțare, pentru a fi însetat după apropiere. E nevoie de puțină singurătate, pentru a fi pregătit pentru o relație.

Dar e nevoie de doi oameni, pentru a construi o șansă

Este important ca și femeia să-și dorească această apropiere, acest nou început. Se întâmplă ca recunoașterea greșelilor să vină prea târziu. Atunci regretele vor lua locul dorințelor, visurile vor deveni realitatea constantă, dorul va fi atât de intens.

Apreciezi un om pentru intensitatea emoțiilor trăite alături de el. Monotonia, oboseala, distanțarea pot stinge această intensitate. Abia când nu mai ai alături, conștientizezi dacă îți pasă sau nu, te convingi că ai vrea toată monotonia din lume, doar să fie lângă tine omul.

Dorința de a apropia din nou crește și mai mult dacă femeia își trăiește din nou libertatea. Demonstrează prin comportamentul ei că se descurcă minunat de una singură. Că are atât de multe motive de a se bucura de viață. Ieșiri cu prietenii, călătorii, hobby-uri.

Atunci în bărbat se activează instinctul de vânător, de cuceritor. El o vrea din nou aproape, pe femeia care îl făcea fericit. Asociază această stare a ei cu momentele de cândva, atunci când se simțeau atât de bine împreună. Își dorește să contribuie la starea ei de bine.

Percepe plecarea femeii drept o provocare. Uneori, poate fi provocarea vieții. Alteori doar un fel de a stinge durerea înfrângerii. Nu are cum să iasă din această poveste rănit emoțional. Nu va permite sorții să fie călcat în picioare, atunci când credea că e stăpânul lumii.

Sinceritate și egoism. Dacă e sincer și o vrea din nou aproape, să lupte pentru această iubire. Dacă este doar înfuriat pe plecarea ei, să cedeze. Adevărul întotdeauna triumfă.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com