Ce să faci, atunci când bărbatul de alături se îndepărteaza de tine

Ar fi frumos ca toate motivele de tăcere să se rezolve prin comunicare. Ar fi simplu să existe o formulă a deschiderii, a empatiei. Să fie clar pentru ambii parteneri care sunt limitele sensibile ale fiecăruia. Să se cunoască răspunsuri la cle mai importante întrebări.

Totuși, de multe ori, limitele sunt trase mult mai târziu, după ani de experiențe, de cunoaștere, de îndepărtare și apropiere. Se întâmplă să-ți dorești o schimbare și să nu mai poți face nimic. Se întâmăplă să ai răspunsurile, dar nimeni să nu te mai întrebe ceva.

Un bărbat are motivele lui să se îndepărteze, temporar sau definitiv, de femeia pe care o iubește. De multe ori motivele de bază nu stau în apariția unor probleme între ei doi. Se prea poate ca acest bărbat să treacă printr-o criză existențială, sau să sufere o depresie, fără să spună despre asta.

Sau poate că vrea să rămână tipul dur, chiar dacă în interiorul său e furtună. Atunci îți propune oficial să luați o pauză, sau se îndepărtează emoțional. Devine mai tăcut, mai introvertit, mai atent la detalii. Acest lucru firește că îți provoacă anumite întrebări.

Vrei să știi ce-l face atât de instabil. Ai putea să-l cerți pentru această atitudine, spunând că nu este demn pentru el. Sau ai putea să te apropii emoțional, încercând să separi adevărul de incertitudine. Ai putea să te îndepărtezi și tu, gata să-l provoci cu acest comportament, sau ai putea să pui mai multe întrebări potrivite.

E vorba de alegeri și de felul în care percepi relația. Există atât de multe feluri să reacționezi, dar și atât de mutle semne de întrebare. Uneori cea mai simplă soluție nu pare a fi și cea mai bună. Poți să te gândești că acest comportament nu ar trebui să existe, dar până și cei mai duri oameni au slăbiciunile lor.

Un bărbat are și el momente de slăbiciune, de neclaritate

Deseori nu încearcă să găsească adevărul vorbindu-ți despre asta. Mai curând o face izolat, plecând undeva în călătorie, alergând, lucrând mai mult. Aici un rol important îl joacă și partenera.

Din moment ce-i ești alături și îl cunoști atât de bine, nu te complici dacă stai mai aproape, dacă empatizezi mai mult. Întrebările nu au vreo vină, ele vin să descifreze un comportament, o stare, o atitudine. Ele pot restabili o conexiune pierdută.

Dacă îl cunoști foarte bine, nu trebuie să te îngrijoreze acest moment, gândindu-te că nu simte la fel de mult, că are pe altcineva. Lasă-l să fie puțin timp singur, cu gândurile lui. Poate se gândește la o nouă afacere, sau vrea să-și pună în ordine niște idei. Poate că se gândește chiar la relația voastră, dar în sensul bun.

Atunci când devine din nou prezent în relație, nu-l învinui pentru ce a făcut. Lasă-l să vorbească, să-ți povestească despre ideile lui, despre fricile și pasiunile lui. Ai putea să-l cunoști și mai bine, iar acest lucru să vă apropie cu adevărat.

Îți vei da seama dacă intențiile lui au fost sincere, sau te-a trădat. Dacă îl cunoști câtuși de puțin, vei ști asta din primele cuvinte, gesturi, răspunsuri.

Însă înainte de toate, găsește timp și înțelegere pentru a-l susține, pentru a-l încuraja să rămână autentic, sincer, gata să-ți spună tot ce-l supără sau îl bucură.

© Sufletisme.ro