Când totul pare să se prăbușească între voi, nu uita de câteva lucruri importante

„Nu se mai poate schimba nimic”. O afirmație pe placul celor care știu de la bun început care va fi deznodămândul relației, preferând să rămână simpli observatori la distrugerea ultimelor șanse. Cel care va dori cu adevărat să existe o continuitate, va proceda total diferit.

Când totul pare să se prăbușească între voi, când fericirea devine o iluzie și dorința de a fi împreună – un vis, întoarceți-vă la acel moment cheie al relației voastre, când ați simțit cu adevărat conexiunea. Când cuvintele urâte vă erau străine și indiferența – total nepotrivită.

Descoperă acolo adevărul, punctul de legătură pentru toate lucrurile frumoase care s-au întâmplat mai târziu. Descoperă dorința de a-l asculta pe celălalt, de a oferi necondiționat, de a apropia un suflet de om fără a avea un anumit interes.

Descoperă ce-l face pe celălalt fericit, chiar dacă îți pare că nu este un subiect de actualitate. Găsește suficientă empatie în inima ta, pentru a simți cu adevărat omul din fața ta. Luptele lui interioare. Grijile lui față de aceeași relație. Gândurile lui despre un viitor comun.

Găsește elemente de conexiune, nu fenomene care vă despart. Este mai ușor să vezi că acest om nu te mai iubește la fel și mai greu să înțelegi că motivele sunt cu adevărat importante. Este mai simplu să spui că nu-ți pasă și mai dificil să rămâi prezentă.

Când totul pare în zadar, vei găsi atât de multe motive să rămâi aproape, să afli de ce, să cunoști esența acestei dificultăți. Lumea voastră comună, cuvintele de dragoste, momentele când te simțeai atât de rău și el era aproape, dovezile de fidelitate și încredere.

Totul va conta, totul va ajuta la tratarea acestei rupturi

Cel mai important este ca ambii parteneri să-și dorească acest lucru. În momente de îndoială, vezi ce ar fi mai potrivit: să distrugi totul într-o clipă sau să lupți pentru a reîntoarce un sentiment care știi că există în inima fiecăruia.

Susține, chiar și atunci când vrei să fugi departe. Înțelege, chiar dacă refuzi să te mai conectezi la lumea lui. Dacă știi că aceste emoții sunt temporare, că în sinea ta iubești atât de mult acest om, depășește necunoscutul și îmbrățișează iubirea.

Nu uita cât de greu este să descoperi și să păstrezi un om care te poate înțelege cu adevărat. El a fost alături atunci când toți au plecat? El te-a ascultat, atunci când alții nu te-au înțeles? El ți-a alungat fricile, atunci când aveai cea mai mare nevoie de acest lucru?

Diferențele contează cu adevărat. Acele mici gesturi, care într-un final determină un comportament, un fel de a fi, o atitudine. Este simplu să spui că nu se mai poate, este atât de complicat să se poată la fel de intens alături de altcineva.

Dacă știi că nu are rost, pleacă. Dacă totuși inima îți spune că aveți atât de multe lucruri să construiți în viitor, luptă pentru acest viitor. Luptă pentru voi și, de fiecare dată când întrebările îți inundă lumea, stai de vorbă cu el. Despre orice, stai de vorbă cu omul drag.

El, dacă te va iubi cu adevărat, îți va spune despre dorințe și motive, despre lucruri care nu merg și lucruri care au rămas la fel de intense. El va veni cu soluții. El îți va oferi siguranța că se poate. El te va înțelege și te va iubi ca la început.

© Sufletisme.ro

Foto: unsplash.com