Ce te împiedică să-ți găsești sufletul pereche

Ți-ai dorit dintotdeauna să găsești liniștea și nebunia alături de un om devotat. Să poți trăi alături de acest om bucurii și tristeți, fără să-ți fie teamă, rușine, fără a avea remușcări, îndoieli, regrete. Pur și simplu să simți că ești la locul potrivit și că această senzație esrte reciprocă.

Se întâmplă totuși să treacă timpul și în tot acest timp să întâlnești doar persoane care vor dori să profite de bunătatea și iubirea ta. Îți vor promite atât de multe lucruri, dar în realitate nu vor avea tentativa să fie sincere și la fel de empatice.

Vei trata cu nedumerire aceste lecții de viață. Nu vei înțelege cum poate cineva să răspundă cu indiferență și ură chiar la un sentiment sincer. Te vei întreba de ce nu reușești să găsești acel om bun, care să te înțeleagă. Să vrea să-ți cunoască întreaga lume.

Îți vei reproșa atunci că nu ești suficient de bună, că ceva nu este în regulă cu tine. Să știi că e totul în regulă cu tine. E totul în regulă cu emoțiile tale și cu felul în care vezi lumea și viața. Este normal să vrei să oferi, să cunoști, să trăiești omul și povestea lui.

Doar că nu toți oamenii sunt la fel. Nu toate poveștile se găsesc a fi compatibile. Cert este că, dintre toate poveștile, sunt câteva mai apropiate sufletului tău. Poate că pur și simplu ai cunoscut oameni care nu sunt ai tău, poate că ei nu au înțeles povestea ta.

Acest lucru nu trebuie să-ți rupă din entuziasmul tău. Nici să-ți schimbe perecepția față de oameni, față de iubire și relații. Nimeni nu este de vină în acest „nenoroc” temporar. În viață, totul se întâmplă cu un anumit scop.

Poate că scopul tău de astăzi este să te redescoperi mai mult

Să-ți răspunzi la întrebări importante, să te cunoști mai bine, să înțelegi anumite lucruri. Așa vei ajunge să conștientizezi faptul că oamenii pe care îi credeai potriviți nu mai sunt atât de potriviți. Că poveștile pe care le credeai atât de aproape de tine îți sunt străine.

Cale către inima unui om nu începe cu primii pași făcuți în direcția lui, ci cu primii pași făcuți în interiorul tău. Dacă în sufletul tău e neliniște, dacă nu ai făcut pace cu trecutul, dacă valorile tale nu sunt setate corect, vei greși de fiecare dată când vei alege pe cineva.

Acea persoană nu neapărat va fi rea, nepotrivită sau mult sub nivelul tău. Nu e vorba despre compatibilități, ci despre cum pornim în această poveste nouă, numită relație, cunoaștere, regăsire alături de cineva. Să stai de vorbă cu un om și să-l placi este abia începutul.

Urmează intersecția unor valori, idei, puncte de vedere. Se întâmplă ca omul pe care îl credeai atât de al tău să nu împărtășească aceleași viziuni. Sau ajungi să îți faci planuri pentru mult timp înainte, pe când celălalt abia face primii pași în această relație.

Îți spui că nu este sufletul pereche. Este o afirmație prea complexă. Poate că atașamentul tău ieșit din comun, presiunea la care îl supui, comportamentul uneori ciudat îl fac să dea înapoi. Chiar dacă aveți atât de multe lucruri în comun.

În viață, dar și în dragoste, este nevoie de echilibru. De cunoaștere și de o maturitate a transmiterii și a percepției emoțiilor. Abia atunci vei fi gata să îmbrățișezi o poveste atât de aproape sufletului tău.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com