Câteva ritualuri de conexiune cu partenerul care pot vindeca o relație aparent ireparabilă

Adesea se întâmplă să ajungem în perioade de impas într-o relație. Simțim fie că nu se mai întâmplă nimic entuziasmant între noi, fie că cea mai mare parte a interacțiunilor noastre e compusă din certuri.

În orice caz, timpul petrecut împreună nu ne mai aduce aceeași plăcere de cândva, ci ne împovărează, mai degrabă, cu griji și demotivare.

Și atunci avem cel puțin două opțiuni. Opțiunea de a continua să dezacționăm, așteptând ca problema să se rezolve de la sine și cea de a lua atitudine și de a ne ,,repara” relația.

Dacă o alegem pe prima, ajungem să ne confruntăm cu o realitate dură. Înțelegem că lucrurile nu se schimbă, că tiparele certurilor și comportamentele toxice se repetă, iar noi ne simțim tot mai rău împreună. Alegând-o pe a doua, însă, avem șanse reale de a ne reabilita relația.

Putem face asta, investind timp și efort comun în recrearea conexiunii în cuplu. Conexiunea este componenta cea mai importantă a unei relații sănătoase, fericite și de lungă durată. Ea ne oferă confort emoțional, entuziasm, plăcere de tot felul și desigur – foarte mult potențial pentru vindecare și autodezvoltare.

Conexiunea chiar este un leac, un antidot pentru nefericire și practicând-o, putem construi o relație indestructibilă alături de partenerul nostru.

Iată trei practici funcționale de conexiune cu partenerul pe care le puteți pune în acțiune chiar astăzi!

1. Luați cafeaua de dimineață împreună

Conexiunea de calitate se construiește anume prin ritualuri care sunt respectate de ambii parteneri. Un astfel de ritual ar putea fi băutul cafelei de dimineață împreună.

Acest timp scurt petrecut împreună v-ar permite să vă montați pozitiv pentru tot restul zilei și să vă împărtășiți cu toate intențiile, planurile și ideile pe care le aveți rezervate pentru acea zi.

Nu vă grăbiți să evadați din casă imediat după deșteptare și să vă inhalați cafeaua pe drum, în grabă. Dăruiți mai bine 10-15 minute omului pe care-l iubiți și creați-vă acest ritual frumos împreună.

2. Practicați un hobby comun

Timpul petrecut împreună nu trebuie neapărat să fie mult, ci calitativ. De aceea, e important să ieșim din rutina noastră obositoare uneori și să ne angajăm în activități noi, care ne-ar activa creativitatea și interacțiunea în cuplu. Practicarea unui hobby comun ne poate furniza cu toate aceste lucruri.

Plecarea în drumeții împreună, practicarea jocurilor de societate, olăritul, lectura, plimbările, mersul la sală și vizitarea muzeelor locale. Sunt doar câteva exemple de hobby-uri pe care le putem integra în timpul petrecut cu partenerul.

3. Spuneți-vă ,,Mulțumesc” în fiecare zi

Odată cu trecerea anilor, obișnuim să tratăm superficial toate eforturile pe care partenerul le face pentru a menține relația. Uneori, pur și simplu, ignorăm aceste gesturi frumoase și ne rănim neintenționat partenerul.

Pentru a pune capăt acestei obișnuințe, trebuie să învățăm să ne exprimăm recunoștința unul față de celălalt pentru tot ce facem în numele iubirii noastre.

Și chiar dacă acest moment ne scapă în timpul zilei, o putem face oricând mai târziu, de exemplu seara, înainte de culcare, mulțumindu-ne reciproc și detaliat pentru tot ce am facut unul pentru celălalt în acea zi.

Toate aceste practici au, într-adevăr, foarte mult potențial de reabilitare a conexiunii în cuplu!

© Sufletisme.ro