Acea zi binecuvântată, când în viața ta va apărea omul potrivit

Nu vei ști cum va fi acea zi. Unde te vei afla, ce dispoziție vei avea, care îți vor fi planurile de viitor și câți oameni vor rămâne în trecutul tău. Știi doar că acea zi urmează să vină, că-ți dorești din toată inima să cunoști acel om, atât de bun și drag, atât de sincer.

Poate că vei suferi până atunci. Poate că durerea te va purta pe același drum, pe care va merge și el. Visurile tale se vor împleti cu visurile lui, amintirile tale se vor cunoaște cu ale lui. Vei ști că acolo e casa și bucuria ta, în brațele lui.

Acea zi binecuvântată va fi rezultatul unui trecut trăit responsabil, a unor decizii asumate, a tot ce ai simțit cu adevărat. Nimic nu se va pierde în zadar, nimic nu va rămâne fără răspuns. Te vei apropia de sufletul lui și vei ști cât de compatibil e cu sufletul tău.

Poate că, înainte de a-l cunoaște, ai trecut de atâtea ori pe lângă el. Dar lumea ta nu era gata să accepte o poveste atât de reală. Nu aveai suficientă experiență, nu știai cum să răspunzi unor cuvinte sincere. Aveai să ignori un mesaj autentic.

Omul potrivit te va provoca să gândești altfel, să te lași dusă de valul recunoștinței, să simți atât de mult clipa. El îți va alunga fricile, va aduce încrederea și siguranța lângă ușa ta. Fără a promite lucruri și emoții, fără a-ți jura iubire veșnică. Pur și simplu va fi, aproape de tine.

Vei ști asta, atunci când veți bea cafeaua dimineața împreună, admirând un răsărit de soare. Vei ști asta, atunci când ale lui cuvinte „am eu grijă”, „sunt alături de tine” îți vor aduce pacea în suflet.

Vei ști asta, găsind în ochii lui un adevăr ascuns

Nimic nu va conta. Nici toate îndoielile adunate în toți acești ani, nici alte răsărituri de soare, când te-ai simțit pierdută și singură. Va conta acel moment, acea zi, acea întâlnire, acel om.

Un singur om va fi în stare să-ți alunge toată tristețea din ochi. Toate gândurile urâte, toate cuvintele care s-au pierdut în tăcere. El va ști ce să spună și când să tacă, cum să reacționeze și când să cedeze. Și tu vei fi liniștită, aflându-te în brațele lui.

E vorba de chimie, de acea compatibilitate sacră, de doi oameni care se întâlnesc și înțeleg că nimic nu va mai fi la fel. E vorba de povestea ta și povestea lui, două lumi contopindu-se în același adevăr, parcă vrând să-și ia revanșa pentru atâta vreme trăită în necunoscut.

E vorba de certitudinea că totul va fi bine. Fără „poate” și fără „vedem ce va fi”. Vei fi absolut convinsă că altfel decât bine nu poate fi. E starea pe care o trăiești atât de rar. Poate o singură dată în viață, după care furtuna dispare din gândurile tale și cerul senin devine permanent.

E vorba de regăsire. Ai senzația că lucrurile s-au potrivit, că nu mai trebuie să lupți în zadar. Acest bărbat te va convinge prin atitudinea lui că totul are un sens. Singurătatea ta, felul de a fi, felul cuminte de a reacționa în fața urii, empatia, până și așteptarea are un sens.

Nu vei ști unde te vei afla în acea zi, ce dispoziție vei avea, care îți vor fi planurile de viitor. Știi doar că acea zi urmează să vină, că ești gata să îmbrățișezi omul, povestea, trecutul, viitorul, lumea și toată dragostea lui.

© Sufletisme.ro