Cum bărbatul poate distruge iubirea unei femei, pentru totdeauna

Când iluzia ia locul realității, când o atitudine toxică aduce durere și neputință în sufletul unei femei, când nu mai este loc pentru afecțiune și încredere, când jocurile ieftine și manipularea opresc orice urmă de atașament sănătos, nimic nu mai are rost.

Ea îi vrea binele, alege să construiască alături de acest om, îi validează emoțiile și îi acceptă un fel de a fi complicat. Doar că de cealaltă parte există numai reproșuri și gesturi nepotrivite, există intenția de a profita de slăbiciunile ei.

Acest sacrificiu devine inutil, această luptă pentru o poveste comună nu are sens. De fiecare dată eforturile sunt anulate, acțiunile sunt interpretate greșit, cuvintele sincere sunt transformate în motive de umilință. El distruge curajul, nebunia, frumosul.

Atât de multe pretenții și atât de puțină implicare. Vrea să controleze fiecare pas, crește o gelozie bolnăvicioasă, inventează scenarii favorabile lui și refuză să se conecteze emoțional, să reacțieze în fața provocărilor, să-și asume ceva.

A ales să judece și să o considere o rezervă perfectă, a dat dovadă de lașitate când îl implora să nu se joace cu emoțiile ei. Nu a acceptat acel compromis important, nu a cedat niciodată, nu a vrut să renunțe la nimic de dragul lor.

În locul siguranței există multă instabilitate și frică, în locul gesturilor frumoase există interpretări inutile. Vine aproape cu o energie grea și urâtă, cu pretenții și indicații, cu ferma convingere că nu va fi părăsit vreodată.

Nu a fost niciodată grijuliu și afectuos

Nu a încercat să o cunoască cu adevărat, să treacă dincolo de aparențe, să afle ce se ascunde în sufletul ei și cum o poate ajuta în momente complicate. S-a gândit doar la propria stare de bine, a reproșat și a judecat, s-a considerat mereu prea important.

Este inutil să caute soluții, atunci când ele sunt făcute praf de un comportament toxic. Este imposibil să se gândească la un viitor comun, atunci când prezentul aduce multă frică și durere în inima ei. Este atât de greu să păstreze iubirea.

Nu vrea să fie acel om de încredere, să vină cu răspunsuri potrivite, să-și deschisă sufletul în fața ei, să-i demonstreze că are intenții bune. Imaturitatea emoțională este o normalitate, la fel și fuga pe ușa din spate în situații dificile.

Pur și simplu nu îi pasă, nu-l interesează că atitudinea lui o îndepărtează pentru totdeauna, îl transformă într-un străin. Există o presiune constantă, acea tăcere apăsătoare, acele cuvinte care dor, acea senzație că totul este permis.

Ea va găsi puterea să iasă din această mocirlă a durerii, să oprească iluzia. Atunci își va da seama cât de fals a fost totul, cât de multă minciună a existat între ei, cât de inutil a fost efortul. Dincolo de limite iubirea se va risipi în vânt.

A distrus orice urmă de atașament sănătos, criticând și judecând la fiecare pas o lume frumoasă și sinceră. A trădat și a refuzat să construiască, lăsând iubirea să se piardă printre regrete și momente de neputință.

© Sufletisme.ro