Cum o femeie poate distruge o căsnicie și cum o poate salva

Femeile sunt creaturi complexe, extraordinar de fine în detalii, observatori preciși și meticulosi. Noi, femeile, putem să ne hrănim cu o amintire frumoasă atât cât ne ține memoria și putem să o dezvoltăm de fiecare dată în felul în care să obținem aceleași emoții de prima dată.

Femeile se hrănesc cu amintiri alimentate de propria imaginație. Ele iubesc poveștile și le transferă subtil în viața lor cotidiană. Nici nu-ți vei da seama cum azi lângă tine, bărbatul ei de fiecare zi, ea se va simți o Cenușăreasă neîndreptațită, mâine va îmbraca rolul de femeie fatală iar poimâine – va fi o adevărată Regină a Gheții.

Rolurile pe care o femeie le poartă pot face acea diferență zilnică de adrenalină și motivație într-un cuplu. Dacă ii vei permite femeii de lângă tine sa se manifeste liber, o vei accepta cu stările și fluctuațiile ei.

Ovei iubi in toată diversitatea manifestărilor ei, tu vei fi acea constantă în jurul căreia toate furtunile ei vor fi îmblânzite. Daca însă o vei blama și te vei speria de femeia pe care refuzi sa o vezi altfel decât în felul în care ai îndrăgit-o, ea se va instrăina.

Se va simți neacceptată. Rolurile ei zilnice se vor întoarce împotriva ta. Vei avea o amantă inhibată, o soție surdă la dorințele tale, o mamă veșnic preocupată doar de copiii ei, o parteneră care în subconștient își croiește un drum de rezervă.

Imaginația unei femei poate trezi în ea emoții de care nu neapărat te faci vinovat. Contează atat de mult bagajul de cunoștințe și experientele cu care a intrat în viața ta.

Mai contează și nivelul de inteligență emoțională pe care îl posedați ambii

Cu puțină viziune și cu puțin efort, orice poveste sau emoție poate fi corectată sau folosită în avantajul căsniciei. Imaginația și poveștile suprapuse într-un mediu plin de neîncredere pot scrie scenarii dramatice.

Gelozie nefondată, invidie necontrolată, ură exagerată… Fiecare dintre voi vă veți simți folosiți într-un joc al orgoliilor nepotolite. Fiecare dintre voi veți simți lupta de a supraviețui unei căsnicii. Nici unul dintre voi nu va fi fericit.

Imaginația și poveștile suprapuse într-un mediu de încredere vor aduce scânteie și încântare chiar și în cea mai banală zi din viața voastră. Femeile iubite vor improviza cele mai frumoase povești la care te vor face personaj central alături de ele.

Ce așteaptă ele de la tine este să fii acolo, un pilon al tuturor schimbărilor de vreme și de stare. Să nu le critici că uneori sunt prea naive sau prea visătoare, că alteori sunt prea sensibile sau prea nedeterminate.

Și invers. Să nu te intimideze determinarea și încăpățânarea lor, ambiția și pasiunea. Amintește-ți ca e tot ea, femeia pe care o iubești, fascinantă și surprinzătoare, așa cum te-a cucerit încă din prima zi.

E suficient să simtă că îi ești alături și la finalul zilei vei avea lângă tine aceeași femeie îndrăgostită până la adânci bătrâneți.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com