Cum vei înțelege că cineva te iubește cu adevărat

Vei spune că cel care iubește o face simplu, din toată inima. Vei spune că dragostea nu are nevoie de dovezi. Dar anume iubirea se manifestă în atâtea feluri, încât ți-e greu să nu o recunoști. Fiecare cuvând și fiecare gest îți vor spune despre ea.

Atunci inima ta se va umple cu mici particule de lumină, capabile să alunge și cel mai urât întuneric. Atunci vei ști că omul care te iubește cu adevărat va fi alături. Pur și simplu vei ști că te poți baza pe el, indiferent de circumstanțe și timp.

Din dragostea pentru tine, el te va încuraja și îți va proteja lumea. Micile gesturi vor face un tot întreg și atunci, într-o zi obișnuită, întorcând capul în dreapta ta, îl vei găsi aproape, zâmbindu-ți, gata să fie scutul și prietenul tău bun.

Te va accepta așa cum ești. Uneori slabă și alteori puternică, cu toate slăbiciunile și nebuniile tale, va ști că e vorba despre tine și va iubi acest haos sau această ordine. Va adora povestea ta, tot ceea ce te reprezintă și tot ceea ce te face să fii tu.

Mai mult decât atât, dragostea îl va face să știe lucruri mici despre tine, pe care alții nici nu le vor remarca. Îți place cafeaua neagră fără zahăr, culoarea ta preferată este oranj, nu-ți plac oamenii falși și ai vrea atât de mult să vezi din nou oceanul.

El va ști toate aceste detalii, pentru că fiecare în parte și toate împreună îți spun povestea. Iar povestea ta va fi o parte frumoasă și importantă din viața lui. Vei conta atât de mult, tot ce va veni din partea ta va fi îmbrățișat cu căldură.

Va dori tot ce este mai bun pentru tine.

Nu, nu va încerca cu disperare să-ți ofere totul, sau să-ți promită o mie de lucruri imposibile. Va fi un om sincer, corect, capabil să pună limite și să-ți amintească despre libertatea fiecăruia. Va respecta lumea ta, așa cum îți va cere să respecți lumea lui.

În același timp, va ști să te încurajeze și să-ți ofere sfatul său, atunci când va fi necesar. Își va respecta promisiunile și nu-și va permite să te facă să te simți mai puțin importantă decât ești. Alături de el vei simți că poți să te manifești așa cum simți.

Va fi fanul și criticul tău numărul unu. Dragostea nu este oarbă, ea aduce calmitate și prospețime în viața unui om, ea trezește emoții capabile să anuleze momente de slăbiciune.  Omul care te iubește îți susține nebuniile și pasiunile.

În același timp intervine discret, doar ca să-ți temepere nebunia. Nu o va face din interes și asta va fi marea diferență. Poate că uneori nu va fi de acord cu tine, poate că alteori va fi prea insistent, însă intenția va conta cel mai mult.

Dragostea pe care o simte cineva nu poate fi ascunsă. O găsești în felul lui de a-ți vorbi, în gesturi și în privire. Indiferent dacă poți sau nu să răspunzi acestei iubiri, fii recunoscătoare că cineva este gata să te susțină, să te accepte așa cum ești.

Gata să-ți dorească tot ce e mai bun, să te iubească atât de mult, atât de mult.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com