Cei 3 piloni ai unei relații de cuplu mature și armonioase

Fiecare dintre noi a spus cel puțin o dată în viață „te iubesc” cuiva, crezând cu adevărat în sensul acestor cuvinte. Fiecare a sărutat pe cineva, și-a dăruit afecțiunea, grija și și-a deschis sufletul acelui om.

Cu toții avem anumite experiențele acumulate și o anumită reprezentare a iubirii, pe care am construit-o în urma acestor trăiri din trecut.

Totuși, adesea ajungem să nu știm, de fapt, cum e să fii într-o relație matură și armonioasă. Asta pentru că cel mai des ajungem să accesăm acea iubire adevărată doar când noi înșine ne maturizăm suficient de mult. Când noi înșine preluăm o abordare responsabilă față de munca care trebuie făcută în cuplu.

Iubirea autentică, profundă și durabilă este, într-adevăr, produsul unei intenții bine conștientizate. Ambii parteneri vor să construiască și să întrețină o conexiune de calitate împreună. Fără această intenție, pur și simplu, nu putem porni la drum. Ne vom rătăci instant în probleme și tipare toxice din copilărie pe care nu le vom putea înțelege.

Pentru a introduce mai multă claritate în drumul spre această intenție și a putea dobândi acea iubire adevărată, ține cont de acești 3 piloni ai unei relații de cuplu mature și armonioase:

1. Încrederea

Încrederea este acea matrice de prezența căreia nu suntem întotdeauna conștienți într-un cuplu, dar lipsa căreia o simțim instant. Într-adevăr, fără a avea suficientă încredere în omul nostru, în faptul că el nu ne va judeca viziunile, acțiunile și că el nu ne va abandona într-o zi pentru o altă persoană este fundamentul a tot ce înseamnă iubire.

Încrederea face posibilă vulnerabilizarea, conectarea emoțională și intimitatea dintre parteneri. Fără ea, nu trăim decât în îndoieli, frică și nesiguranță. De aceea, este vital să întreținem starea de încredere în relație. Să rezolvăm într-un mod calm și deschis toate problemele care derivă din lipsa ei.

2. Energia

Adevărul este că o iubire faină dintre doi oameni este alimentată în primul rând din modul în care energiile lor conlucrează. Nici aparența fizică atrăgătoare și nici măcar compatibilitatea intelectuală a partenerilor nu au suficientă putere de a păstra conexiunea dintre ei.

Ceea ce îi ajută să se iubească din nou și din nou cu mai multă ardoare, să construiască proiecte de viață ambițioase împreună și să se distingă în contexte sociale prin armonia dintre ei este energia pe care o au în cuplu.

Partea bună este că această energie devine din ce în ce mai armonioasă și compatibilă odată cu timpul și efortul mutual pe care-l investiți în relația voastră.

3. Spațiul personal

Spațiul personal este premisa oricărei iubiri mari. Pare contraintuitivă această idee, pentru că suntem obișnuiți să credem că iubiții trebuie să petreacă mult timp împreună. Dar, acceptând această abordare, pur și simplu ne sortim cuplul la nefericire.

E incontestabilă importanța timpului petrecut împreună, doar că trebuie să punem accent pe calitatea, ci nu pe cantitatea lui. În rest, trebuie să avem grijă de propriile noastre stări, ambiții și baterii psiho-emoționale.

Trebuie să ne preocupăm de aceste lucruri de sine stătător. Apoi, reîncărcați spiritual, să revenim în spațiul comun din cuplul nostru. Să fim capabili să-i oferim partenerului toată atenția și iubirea noastră.

© Sufletisme.ro