Cum poți pierde femeia care te iubește atât de mult

S-a tot scris despre dragoste, despre atașament, despre încredere și reciprocitate. S-au creat teoreme despre cum trebuie să fie bărbatul și cum trebuie să fie femeia. S-a descoperit formula fericirii și secretul unei relații de succes. S-au amestecat toate lucrurile bune și rele, pentru a crea un compromis.

Dar nu există formule sau secrete care să explice complexitatea emoției unei femei, felul în care ani la rând poate oferi totul omului drag și într-o singură zi să plece pentru totdeauna. Contează ce a fost până la acea zi, contează cine a fost alături de ea.

Ea te iubește enorm. În inima ei a crescut un sentiment pur, necondiționat, fără a fi alimentat de felul tău de a fi. Dragostea pentru tine a devenit sursa principală de fericire a unui suflet care visează cu ochii deschiși. Ea vrea o lume a voastră, un spațiu sacru în care să dezvolte o relație armonioasă.

Nici nu a observat cum, supusă unei indiferențe constante, dragostea s-a transformat în dependență, iar emoția sinceră – într-un mecanism toxic de manipulare. Așa poți pierde o femeie, dând dovadă de egoism și eliminând pe rând toate căile de acces către inima ei.

Forțând-o să se transforme, de fiecare dată în direcția nepotrivită. Să uite de ea, să meargă la compromis, fără a aștepta din partea ta empatie și înțelegere. Ea va deveni umbra femeii fericite de cândva, femeia care iubea necondiționat, omul care îți asculta sufletul.

Ea va lupta pentru tine, pentru voi, dar înterior va duce o luptă cu propriile dureri și remușcări, cu gânduri tot mai intense despre responsabilitatea celuilalt. Ea se va întreba dacă merită efortul, lacrimile, timpul, încercând mereu să găsească un răspuns.

Acest proces poate dura zile numărate sau zeci de ani.

În tot acest timp, ea va încerca să apropie lumile voastre, să-ți explice prin diferite modalități că este absurd să îndepărtezi un suflet sincer. Dacă toate cuvintele ei se vor lovi de zidul neînțelegerii tale, cuvintele se vor risipi și zidul va deveni un munte de netrecut.

Ea te va iubi enorm, până când va începe să se iubească la fel de mult. De atâtea ori te va alege pe tine și într-o zi se va alege pe sine. Îndoiala, sentimentul de neîncredere, absența, refuzul de a comunica – toate o vor convinge că această emoție nu e decât o amăgire.

Că singura persoană în care poate avea încredere este propria reflecție din oglindă. Că tu nu meriți iubirea ei mare, atașamentul și încrederea oarbă. Nu meriți să faci parte din lumea ei, o lume lipsită de interese, de cuvinte inutile, de gânduri urâte.

Atunci va depozita adând în inimă toată dragostea pentru tine și va cere reciprocitate. Dacă nu o va primi, plecarea ei va fi doar o chestiune de timp. Ar putea rămâne alături zile, luni, ani, din obișnuință sau dorind să-ți ofere a câta șansă.

Pierzi un om drag, atunci când nu ești dispus să investești timp și emoție. Îl pierzi atunci când nu apreciezi un efort, un cuvânt sincer, o invitație la comunicare. Pierzi atunci când îndepărtezi. Nu te baza pe dragostea sinceră a celuilalt, sperând că astfel vei reuși să echilibrezi lucrurile.

Dragostea femeii va avea valabilitate, până în clipa când ea va înțelege că merită mai mult. Că fericirea ei contează, că liniștea ei contează.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com