Un bărbat va iubi și va respecta femeia care ține cont de aceste lucruri

Este nevoie de asumarea respectului, pentru a putea impune respect. Este nevoie de conștientizarea iubirii, pentru a putea fi iubită cu adevărat. Există lucruri care nu pot fi ignorate, dacă scopul final este bunăstarea și liniștea interioară.

Felul unui bărbat matur emoțional de a se apropia de o femeie este diferit. El nu va alerga după spectacol, după imagini spectaculoase, după cuvinte siropoase. Va căuta să îmbrățișeze povestea și lumea femeii, care ține cont de câteva lucruri:

1. Există limite clare. Iubirea nu anulează dorința femeii de a se asigura în fața unor eventuale dezamăgiri sau exagerări. Atunci când mesajele sunt transmise clar, reacția va fi pe măsură. A impune respect nu este o manifestare egoistă.

Dimpotrivă, este o modalitate eficientă de a porni cu pași corecți, în direcția potrivită, alături de cineva. Există bucuria de a fi alături de un om drag, dar există și un mod de funcționare a acestei vieți în doi.

2. Există viața de cuplu, dar există și viața personală. A fi cu cineva nu înseamnă contopirea cu Universul acestui om, imitarea vieții lui. Nu îți pierzi identitate, fie și de dragul omului pe care îl iubești. Nu uiți de lumea construită ani de zile.

Femeia care alege să trăiască libertatea, ca o condiție importantă a vieți de cuplu armonioase, va trezi respectul partenerului. Ea nu depinde de el, ea are timpul și lumea ei, ea are prieteni și pasiuni, dorințe și planuri, realizări și lecții învățate.

3. Este important să vorbești, dar și să asculți

Nevoia de echilibru este prioritată pentru o relație care vrea să dureze în timp. Găsești acest echilibru în comunicarea eficientă dintre doi oameni, în deschiderea lor față de ceea ce trăiesc și simt, în curajul de a vedea dincolo de aparențe.

Un bărbat va aprecia mult femeia care știe să asculte povestea vieții lui, să accepte și să înțeleagă. Femeia care este gata să vină alături de el și să-i cunoască energia spirituală, trauma trecutului, lucruri pe care poate nu le-a spus nimănui.

4. Există egoism în toate, dar există și dorința de a construi. Poți să vii în fața partenerului și să ai o mulțime de pretenții. Poți să crezi că el este dator să-ți asigure o lume mai bună. Poți să judeci și să critici, atunci când lucrurile nu funcționează cum vrei.

Dar poți să treci dincolo de manifestările egoiste, îmbrățișând omul și odată cu el dorința de a construi împreună ceva important. Bărbatul bun va iubi felul femeii de a lupta pentru ei, de a împărtăși din energia ei creatoare.

5. Accepți omul de alături așa cum este el. Dacă nu îți place felul său de a fi, dacă te irită cuvintele sale, pur și simplu pleacă. Dar nu încerca să transformi omul, pentru că vei avea în față o umbră a trecutului. Oamenii se iubesc și pentru neajusurile lor, dacă există emoție sinceră.

El va iubi femeia care vine alături pentru a trăi momentul, omul, povestea, fără a avea intenții ascunse, fără a judeca. El va iubi empatia și bucuria ei de a fi alături.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com