Fugind după fericire, oprește-te ca să observi dacă nu cumva ai trecut pe lângă ea

La modul practic, oamenii și-au pus fericirea la linia de finiș a unui traseu. Îndeplinesc obiectivele a-z și voi fi fericit. Pentru mulți dintre noi, fericirea este cu adevărat o cursă, la care nu e important doar să ajungi la final, ci să ajungi și printre primii.

Ne străduim cu efort și precizie să nu ratăm nici un termen-limită, nici un buget, nici un eveniment. Tot ce facem este să mergem înainte spre destinație. Cu cât ne forțăm însă mai mult, traseul devine mai dificil de abordat.

Ne epuizăm fizic, moral, emoțional. Nivelul de stres atinge cote maxime, dar spiritul corporatist care ne ajută să ne mobilizăm ne spune că pentru orice există o soluție și că un mai bun management ne va face inepuizabili mâine.

A doua zi o luăm de la capăt. Cu mize și mai mari și resurse eficientizate, dar care abia rezistă în slujba fericirii.

Și abia când îți iei o pauză forțată pentru a te recupera, ai parte de acea prețioasă secundă de liniște. Nu te poți bucura pe deplin de ea, căci ești ars. Nu te mai ascultă nici corpul, nici mintea. Dar măcar ai libertatea și prilejul de a fi cu tine însuți.

Cu ochii în tavan, în letargie, omul obosit în cursa spre fericire înțelege că a avut atâtea motive pentru a fi fericit și până acum.

Dar nu a mai avut timp ca să le sărbătorească

Micile succese, chiar dacă nu au întârziat să apară zilnic în viața sa, au trecut neobservate. Pentru că în toate termenele limită și obiectivele setate de el, lipsea unul. Timp pentru recunoștință.

Recunoștința este recunoaștere, identificare + gratitudine, iubire. Tot ceea ce facem zilnic nu poate să ne aducă în format mecanic fericire. Pentru că fericirea este o emoție interioară.

Iar ca ea să apară, noi traducem lucrurile și acțiunile în stări și emoții. Pentru acest proces este nevoie de cunoaștere de sine și de meditație naturală.

Astfel, observând ce se întâmplă în jurul tău, vei identifica acele mici lucruri care merită sărbătorite în fiecare zi. Îți vei lua timp pentru recunoștință și vei scăpa de stresul distructibil care te ducea spre nicăieri.

Vei vedea rezultate și vei găsi surse de energie și entuziasm în ele. Tratează fiecare zi ca pe o filă curată. Nu alerga înaintea timpului.

Îl vei pierde de tot. Iar cu el – șansa de a te simți împlinit.

Gând bun.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com