Cum să comunici mai bine cu omul pe care îl iubești

Dacă nu ar fi comunicarea în cuplu, ce rost ar avea apropierea a doi oameni, intenția acestora să se cunoască, să-și intersecteze viețile și să construiască ceva? Probabil am urmări o tentativă eșuată de a imita o poveste frumoasă de dragoste.

De data aceasta fără amintiri, fără povești, fără viitor. Dacă nu ar fi o comunicare corectă, am pierde pe drum cea mai sănătoasă conexiune dintre doi oameni, acolo unde sunt cunoscute până și visurile lor.

Comunicarea este cheia unei relații solide, acolo unde ambii parteneri știu foarte bine cât de important este să-și vorbească unul altuia, fără a arunca cu reproșuri sau acuzații nefondate. Fără a jigni, fără a părăsi în cel mai urât mod.

Comunicând, partenerii construiesc un pod, peste care trec de fiecare dată când au neclarități, nemulțumiri sau pur și simplu dorința de a se cunoaște mai bine. Tot pe acest pod își descoperă adevărața față a lor, intențiile sincere și dorințele.

S-ar părea că este tot mai complicat să menții această comunicare constructivă, din moment ce suntem ființe egoiste și tărim într-un secol al lucrurilor făcute în grabă. Totuși, este posibil. Cel mai simplu mod să poți comunica eficient cu omul pe care îl iubești este să faci asta cât mai des și în orice situații.

Vorbiți despre orice. Despre valorile voastre, despre cum v-a mers ziua, despre importanța unor evenimente din viața voastră. Spuneți care vă sunt aștepările, ce vă face să vă fie frică, ce vă provoacă bucurie, aflându-vă împreună.

Veți descoperi un număr infinit de lucruri despre celălalt

Veți reuși astfel să depășiți mult mai ușor momentele de criză, din moment ce veți fi siguri că reacția partenerului va fi una deschisă spre conciliere. Marea problemă a cuplurilor de astăzi este că refuză din start să comunice sau o fac în mod stâlcit, incorect, insuficient.

Comunicând, încearcă să asculți omul de alături. Îl iubești și pentru tine este foarte important care sunt emoțiile lui. Cele sincere, nu cele manifestate doar pentru a încheia o discuție. „Mai bine nu-i spun nimic, oricum nu mă va înțelege”.

Iată o abordare nocivă, fără final fericit. Ascultarea înseamnă conștientizarea pe de o parte și asumarea cuvintelor pe altă parte. Devii responsabil de această conexiune, de mesajele pe care le transmite celălalt. Ești conectat în întregime la lumea lui.

Gesturile, stările avute în acest moment, reticența sau curajul de a spune ceva nou: totul contează. Ții cont de tot ce s-a întâmplat cu acest om, dar și de tot ce s-ar putea întâmpla, fiind alături de tine. Demonstrezi, în cele mai simplu mod, că îți pasă.

Apropo, nu uita de empatie. De cuvinte de încurajare, de asigurarea că vei fi acolo la nevoie. De poziționarea ta drept o persoană de încredere, sinceră și deschisă. Nu ascunde nimic, fii autentic, fii gata să accepți omul și cuvintele lui în totalitate.

Comunicarea în sine nu înseamnă doar exprimarea dorințelor și emoțiilor prin cuvinte. O poți face prin mici servicii, prin daruri, prin timpul petrecut împreună. Toate aceste experiențe vor transmite un mesaj: sunt aici, poți avea încredere în mine.

Dacă ceva nu merge bine, vom comunica. Vom găsi o soluție. Ne iubim și dragostea noastră contează cel mai mult.

© Sufletisme.ro