Cum să fii femeia, de lângă care el nu va dori să plece niciodată

În primul rând, nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui. Scopul tău în această viață nu este să satisfaci pretențiile egoiste ale unui om, care până nu demult era un necunsocut. Totuși, altfel stau lucrurile atunci când simți și trăiești cu toată ființa ta acel om.

Atunci nu oferi pentru că trebuie, ci pentru că sufletul tău vrea asta. Nu accepți omul pentru că ți se dictează acest lucru, ci pentru că speri să găsești alături de el liniștea. Acel bărbat, la rândul său, va descoperi în inima sa bucuria de a împărți, de a asculta, de a apropia două lumi.

Fără să-ți faci un plan, fără să te ghidezi după anumite principii, vei iubi și vei lumina viața celuilalt. Tot ce ai trăit până acum, ceea ce ai construit în interiorul tău ca personalitate, doza de nebunie și de calmitate, felul în care vezi oamenii, natura și bucuria de a fi într-o relație: totul va conta.

Atunci vei iubi necondiționat, dar asumat. Vei căuta responsabilitate la celălalt, grija pentru ziua de mâine, dar și siguranța zilei de azi. Vei avea nevoie de certutidinea că totul este bine, pentru a te deschide cu adevărat, pentru a demonstra cât de mult poți să simți.

Sunt femei, de lângă care bărbații nu pleacă atât de simplu. Sunt bărbați, care se atașează pentru totdeauna de o femeie. Pentru că regăsesc în acea femeie blândețea și feminitatea, acel farmec al ei, necunoscut până acum, chiar dacă au mai fost implicați și în alte relații.

Regăsesc susținerea necondiționată, atât de importantă pentru o relație de lungă durată. Descoperă o femeie empatică, care nu privește cu amuzament la emoțiile unui bărbat. Care îi permite acestuia să plângă și să râdă alături de ea, dacă asta simte.

Prin gesturile tale îi dai de înțeles că îți pasă

Îți pasă de trecutul său, de copilăria pe care a avut-o, de relația cu părinții lui, de prietenii săi. Îți pasă ce părere are despre lumea din jur, despre prezent și viitor, despre viață și ce e dincolo de viață. Îți pasă și te doare, dacă îl vezi că suferă. Sau te bucuri alături de el.

Între voi nu există secrete, minciunile nu-și au locul, simți că vă cunoașteți de-o viață. Nu ai o atitudine negativă în raport cu el sau cu pasiunile lui. Dimpotrivă, îl susții să-și îndeplinească visurile, să-și depășească limitele, să devină mai buni.

Și el va deveni mai bun. Mai tandru, mai conectat la nevoile tale, mai atent la cuvintele tale, mai înțelept. Va ști ce femeie minunată are alături, va simți compatibilitatea unică dintre doi oameni care se iubesc cu adevărat. Cum să vrea să plece, dacă are tot?

Iar acest tot nu este o definiție statică, nici o încurajare interioară. E ceea ce experimentează în fiecare zi în raport cu femeia iubită. Ea își asumă rolul de femeie, fără a exagera cu pretențiile, cu certurile, cu reproșurile. El își asumă rolul de bărbat, fără a fi dominant.

Acolo unde există cunoaștere și acceptare, există și trăire. Unde este trăire, vei găsi și pofta de viață. Iar a gusta din viață alături de cineva este un miracol. Atunci nu te gândești să pleci, vrei să păstrezi cât de mult poți această stare de bine, această regăsire.

Vrei să oferi înzecit cât primești. Vrei să apropii și să lași în inima ta o femeie, pentru totdeauna.

© Sufletisme.ro

Sursa foto: unsplash.com